Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

Η μουσική στο αυτοκίνητο πλέον παίζεται…χωρίς κασέτα


Η εποχή της κασέτας βαδίζει πλέον οριστικά προς το τέλος της. Ξεχάστε τις συλλογές σε παλιές κασέτες που έκαναν το ταξίδι μία ευχάριστη εμπειρία, μιας και σε λίγο καιρό η εμπειρία αυτή θα είναι μία όμορφη ανάμνηση.
Αυτό αποδεικνύεται με την κίνηση των αυτοκινητοβιομηχανιών στις Η.Π.Α. να σταματήσουν να κατασκευάζουν κασετόφωνα στα καινούργια μοντέλα αυτοκινήτων. Το τελευταίο μοντέλο που κυκλοφόρησε και είχε υποδοχή για κασέτες ήταν η Lexus SC 430 το 2010. Για το 2011 τα κασετόφωνα δεν προσφέρονται σαν standards ούτε καν σαν επιλογή στα μοντέλα που κυκλοφορούν στις Η.Π.Α.
Τα κασετόφωνα αυτοκινήτου ξεκίνησαν τη δεκαετία του '70. Συνδυάστηκαν με το ραδιόφωνο και αργότερα με το cd-player για δεκαετίες. Όμως, με την καινούργια εποχή και την άνθιση του MP3, ακόμα και τα cd έχουν να αντιμετωπίσουν ένα αβέβαιο μέλλον. Πλέον οι οδηγοί αποθηκεύουν τα αρχεία μουσικής τους σε σκληρούς δίσκους ή memory cards. Οι νέες τεχνολογίες και ειδικά τα διάφορα sites που σου επιτρέπουν να ακούσεις και να κατεβάσεις μουσική, προμηνύουν το τέλος μίας εποχής και την αρχή μιας άλλης!

Βρείτε το ηχοσύστημα που ταιριάζει στο αυτοκίνητό σας: http://www.xestock.gr/web/main/index.php?la=2&xestock=0n6nd68dong9pccb51v14tcmuka03t30&cid=1948 και αποχαιρετίστε τις στιγμές που μας χάρισε η κασέτα ζώντας τις τώρα με νέο τρόπο!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας καλοδεχούμενα όπως και οι απόψεις σας που μπορείτε να μας στείλετε στο xestock.gr@gmail.com!