Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Χρόνια πολλά μπικίνι!



Από τα… αποπνικτικά pin-ups του 1950 ως τις παραλίες γεμάτες “μωρά” του 21ου αιώνα, το μπικίνι έχει γίνει ένα από τα ρούχα με τη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής!
Το μπικίνι αυτό το μήνα γιορτάζει τα 65α γενέθλιά του! Το μόνιμα εντυπωσιακό μπικίνι κατάφερε να προσαρμοστεί στις κατά καιρούς μεταβαλλόμενες τάσεις της μόδας, δίνοντας πάντοτε κίνητρο στις απανταχού λεγεώνες των γυναικών να κατακλύζουν τα γυμναστήρια, λίγο πριν φανεί το καλοκαίρι...
Όμως, δεν ήταν πάντοτε τόσο δημοφιλές. Κατά τα πρώτα χρόνια του, το μπικίνι αποτέλεσε αιτία μεγάλης διαμάχης μεταξύ των πιο σεμνότυφων, αλλά με σημαιοφόρους τη Marilyn Monroe και τη Brigitte Bardot και περιοδικά-υποστηρικτές όπως το Sports Illustrated, γρήγορα έγινε αναπόσπαστο κομμάτι σε όλες τις γκαρνταρόμπες τους καλοκαιριού!
Το μπικίνι έκανε πρεμιέρα στις 5 Ιουλίου 1946. Το ντεμπούτο του έγινε σε μια πισίνα στο Παρίσι, όπου η νεαρή Micheline Bernadini, η οποία εργαζόταν ως χορεύτρια σε μια χαρτοπαικτική λέσχη στην πόλη, εμφανίστηκε με μόνο τέσσερα τρίγωνα από ύφασμα να καλύπτουν το σώμα της. Η ιδέα ήρθε από τον Λουίς Ρεάρ, έναν μηχανικό ο οποίος επαναπροσδιορίστηκε ως σχεδιαστής μόδας. Λίγο αργότερα, η δημιουργία του Ρεάρ υιοθετήθηκε με μεγάλο ενθουσιασμό από αστέρες του Χόλυγουντ, όπως η Μέριλιν Μονρόε. Στις δεκαετίες του 1940 και του 1950, τα περισσότερα μπικίνι υιοθέτησαν το στιλ της «κιλότας» οπότε οι γυναίκες φαίνονταν με λεπτότερες καμπύλες.
Μέχρι τη δεκαετία του 1960, το μπικίνι ήταν πλέον τόσο πανταχού παρόν που οι άνθρωποι είχαν ξεχάσει κάθε αναστολή!Το ένδυμα οφείλει το όνομά του στο Bikini Atoll, ένα νησί του Ειρηνικού στα εδάφη των ΗΠΑ.

Βρείτε το πιο must μπικίνι που σας ταιριάζει στις καλύτερες τιμές: http://www.xestock.gr/web/main/index.php?la=2&xestock=4714b03m2lp67njokrp8sgadkkm4sbrf&cid=1783



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας καλοδεχούμενα όπως και οι απόψεις σας που μπορείτε να μας στείλετε στο xestock.gr@gmail.com!