Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Καλοκαιρινά κοσμήματα.


Τα κοσμήματα του καλοκαιριού ακολουθούν τον ανάλαφρο κώδικα της εποχής. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πρέπει να είναι πάντα διακριτικά! Τα υλικά τους, το ύφος, το χρώμα είναι αυτό που τα χαρακτηρίζει ‘καλοκαιρινά’ και ταιριάζουν απόλυτα με την καλοκαιρινή γκαρνταρόμπα!

- Διαλέξτε κοσμήματα που έχουν παρεμφερή υλικά και ανήκουν στο ίδιο περίπου στυλ. Ένα ξύλινο ethnic κολιέ για παράδειγμα είναι ιδανική καλοκαιρινή επιλογή αλλά δεν θα πρέπει να τo συνδυάσουμε με ένα χρυσό βραχιόλι (ακόμη κι αν είναι το αγαπημένο μας).
- Στα ρούχα οι κλασσικές χρωματικές αποχρώσεις του καλοκαιριού όπως το απαλό ή σκούρο μπλέ, το κίτρινο, το κοραλλί και το άσπρο, θα πρέπει να συνδυάζονται με τα ανάλογα χρωματικά αξεσουάρ. Π.χ. Ένα τυρκουάζ κολιέ ταιριάζει με ένα άσπρο φόρεμα.
- Μιας και το καλοκαίρι τα κοσμήματα έχουν συνήθως όγκο, αποφύγετε να φορέσετε πολλά υπερμεγέθη κοσμήματα μαζί. Τα υπόλοιπα αξεσουάρ μπορεί να είναι συνοδευτικά και σίγουρα πιο διακριτικά από την βασική σας επιλογή, γι αυτό σκεφτήτε από πριν ποια είναι η βασική επιλογή σας.
- Γενικά ο τρόπος για να καλύπτουμε τις ατέλειες είναι να τραβάμε τα βλέμματα μακριά από αυτές. Οπότε, μπορούμε να υπερτονίσουμε με ένα μεγάλο αξεσουάρ τα δυνατά μας σημεία:
  • Αν είσαι μεγαλόσωμη, προτίμησε μεγάλο βραχιόλι-χειροπέδα, μακριά κολιέ, που θα δώσουν ζωντάνια σε κάθε απλό σύνολο ή να δώσεις έμφαση στα χέρια σου με ένα τεράστιο δαχτυλίδι.
  • Αν είσαι μικροκαμωμένη, προτίμησε τα λεπτά δαχτυλίδια με πέτρες (ας είναι μεγάλες), που πάντα ταιριάζουν στα λεπτεπίλεπτα δάχτυλα, ένα μικροσκοπικό βραχιόλι ή μπρασελέ, ή ένα εντυπωσιακό κολιέ με όγκο που να στέκεται κοντά στο λαιμό σου.
  • Αν έχεις κοντό λαιμό, προτίμησε μια μεγάλη καρφίτσα, που θα τραβήξει μακριά τα βλέμματα από το λαιμό σου. Το ιδανικό κολιέ είναι μακρύ με σειρές από πέτρες, ενώ μπορείς να δώσεις έξτρα μήκος με διακριτικά, κρεμαστά σκουλαρίκια.
  • Αν έχεις μακρύ λαιμό, προτίμησε να καλύψεις την επιφάνεια του λαιμού σου, με ένα όμορφο και μεγάλο κοντό κολιέ (choker), ενώ σου ταιριάζουν και τα ογκώδη σκουλαρίκια με μεγάλο μήκος.
  • Αν είσαι της μίνιμαλ σχολής, προτίμησε να στολίσεις το λαιμό σου με ένα διακριτικό αλυσιδάκι και με ένα μικρό κρεμαστό μενταγιόν. Αν το φοράς μόνιμα πάνω σου, μπορεί να αποτελέσει ένα πολύ κομψό σήμα-κατατεθέν του στυλ σου. Στο τσακίρ κέφι, μπορείς να αναδείξεις κι ένα ζευγάρι μεγάλα σκουλαρίκια σε έθνικ στυλ.
  • Αν δεν είσαι της μίνιμαλ σχολής, προτίμησε χρυσές αλυσίδες, κρεμαστά σκουλαρίκια με πέτρες ή από χρυσό, μεγάλα βραχιόλια, μακριά μενταγιόν, κολιέ από τυρκουάζ πέτρες και/ή κοράλλια, δαχτυλίδια με ογκώδεις πέτρες κ.α. Το παιχνίδι είναι ατέλειωτο.
Φυσικά όλοι οι κανόνες είναι για να τους προσαρμόζουμε στο δικό μας προσωπικό στυλ, και να νιώθουμε άνετα και όμορφα με ότι κι αν φοράμε! Βρείτε ότι σας ταιριάζει στο www.xestock.gr, γρήγορα και στις καλύτερες τιμές της αγοράς: http://www.xestock.gr/web/main/index.php?la=2&xestock=4714b03m2lp67njokrp8sgadkkm4sbrf&cid=1716
 
Πηγές:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας καλοδεχούμενα όπως και οι απόψεις σας που μπορείτε να μας στείλετε στο xestock.gr@gmail.com!