Κυριακή, 17 Ιουλίου 2011

Συμβουλές για καλοκαιρινή οικονομία.

Μειώστε τα έξοδα, απολαύστε τις διακοπές σας!

-Δροσιά που δεν «καίει»: Τα έξοδα θέρμανσης του χειμώνα γίνονται το καλοκαίρι έξοδα δροσιάς και -κακά τα ψέματα- πραγματική δροσιά στο σπίτι μόνο με κλιματιστικό επιτυγχάνεται. Αν βρίσκεστε προ της αγοράς νέου κλιματιστικού, σκεφτείτε να επιλέξετε inverter (τεχνολογία που επιτυγχάνει την καλύτερη δυνατή απόδοση με την μεγαλύτερη οικονομία) και με ενεργειακή κλάση Α ή Α+. Οι τιμές των εν λόγω κλιματιστικών συγκριτικά με τα άλλα, κλάσεων από Β και μετά, είναι σχετικά υψηλότερες, όμως μακροπρόθεσμα θα έχετε περισσότερη οικονομία στο ρεύμα – καθώς και περιορισμένη έκλυση διοξειδίου του άνθρακα. Μια καλή λύση επίσης είναι τα συστήματα εξοικονόμησης ενέργειας!

-Η ανεργία θέλει καλοπέραση: Αν ανήκετε στο 16% του πληθυσμού υπό την ιδιότητα «άνεργος», ο ΟΑΕΔ συνεργάζεται με αμέτρητες επιχειρήσεις, οι οποίες προσφέρουν αρκετά μειωμένες τιμές στα προϊόντα ή τις υπηρεσίες τους, εφόσον τους δείξετε την κάρτα ανεργίας σας. Πρόκειται για επιχειρήσεις ένδυσης-υπόδησης, εκπαίδευσης, τηλεφωνίας, εστίασης, τροφίμων-ποτών, υγείας-φαρμάκων-καλλυντικών, ηλεκτρικών ειδών, λιανεμπορίου-e-shops, τουρισμού-ξενοδοχείων.

-Ραντεβού στο… μπαλκόνι: Η έξοδος τον τελευταίο καιρό έχει γίνει «είδος πολυτελείας» -κάτι που αποδεικνύεται και από την πρόσφατη στροφή στην μαγειρική. Με τις θερμοκρασίες να ανεβαίνουν, όμως, η αλήθεια είναι ότι δε μας χωράει το σπίτι! Βουρ στο μπαλκόνι, λοιπόν. Τοποθετήστε κάποια έπιπλα με μαξιλαράκια, προμηθευτείτε κεριά κιτρονέλλας που θα δημιουργήσουν ατμόσφαιρα και θα κρατήσουν τα κουνούπια μακριά και… ζητήστε από την παρέα να βάλει τα ποτά.

-Τα -τσάμπα- μπάνια του λαού: Για εσάς που οι διακοπές μακριά από το κλεινόν άστυ φαντάζουν όνειρο θερινό, δεν είναι λίγες οι παραλίες της Αττικής που θα μπορούσαν να γίνουν το στέκι σας φέτος το καλοκαίρι. Συνδυάστε ποιότητα και οικονομία και επιλέξτε ανάμεσα σε αυτές που δεν έχουν εισιτήριο αλλά κέρδισαν φέτος γαλάζια σημαία: Μαύρο Λιθάρι, Λαγονήσι, Ανάβυσσος, Πούντα Ζέζα στο Λαύριο και Μπρεξίζα στη Νέα Μάκρη.

-Επιστροφή στη φύση: Η μακράν οικονομικότερη διαμονή στις διακοπές είναι το ελεύθερο camping –ok, μετά ίσως από την διαμονή σε εξοχικό σπίτι φίλων ή συγγενών. Τα βασικά πού θα χρειαστείτε είναι μία σκηνή και ένα φουσκωτό στρώμα (με τρόμπα) για να κοιμάστε πιο αναπαυτικά –ανάλογα, βέβαια, με τις ανάγκες σας, χρήσιμα θα σας φανούν και ένας μαύρος σάκος νερού για να ξεπλένεστε, κάποιο φακός, γκαζάκι ή σέικερ. 

-Κοινωνικός τουρισμός: Μην λησμονήσετε, ωστόσο, να ρίξετε μια ματιά και στα φετινά προγράμματα του Κοινωνικού Τουρισμού, καθώς δελτία δικαιούνται άτομα (ή οικογένειες) με χαμηλά εισοδήματα, καθώς και πολλές άλλες ομάδες εργαζομένων και συνταξιούχων.

-Βρείτε προσφορές στο ίντερνετ. Το ίντερνετ σας δίνει τη δυνατότητα να βρείτε τις καλύτερες τιμές και προσφορές τόσο σε προϊόντα όσο και υπηρεσίες, σε οτιδήποτε κι αν χρειάζεστε. Από ψώνια που πρέπει να κάνετε για τις διακοπές σας ως και προσφορές σε εξόδους, ξενοδοχεία κλπ. Υπάρχουν site που έχουν μαζεμένες αυτές τις προσφορές σε ένα μέρος και είναι δωρεάν η χρήση τους, όπως το www.xestock.gr

Τέλος, για να εξοικονομήσετε χρήματα από μεταφορές στην περιοχή που θα βρεθείτε για διακοπές, πάρτε μαζί σας τα ποδήλατά σας! Φορτώστε τα στο αυτοκίνητο και απολαύστε τις βόλτες σας με τον πιο διασκεδαστικό -και οικονομικό- τρόπο. http://www.xestock.gr/web/main/index.php?la=2&xestock=4714b03m2lp67njokrp8sgadkkm4sbrf&cid=198


Πηγή: in2life.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας καλοδεχούμενα όπως και οι απόψεις σας που μπορείτε να μας στείλετε στο xestock.gr@gmail.com!