Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Κάνε τη ζωή σου ποδήλατο


Αν δεν σας αρέσει το περπάτημα, η πεζοπορία, το τρέξιμο ως αθλητικές δραστηριότητες, τότε η ποδηλασία είναι η καλύτερη άσκηση για εσάς! Δεν χρειάζεται ιδιαίτερος εξοπλισμός, το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια, μια άνετη ενδυμασία και βέβαια ένα ποδήλατο. Η ποδηλασία μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε σε υπαίθριο είτε σε εσωτερικό χώρο.
 
- Πριν ξεκινήσετε επιλέξτε τι σας αρέσει περισσότερο η ποδηλασία δρόμου ή βουνού και κατόπιν αγοράστε τον αντίστοιχο τύπο ποδηλάτου. Για τον εσωτερικό χώρο, κάνει το στατικό ποδήλατο.
- Αν προτιμάτε να κάνετε προπόνηση μόνοι σας, αυτό σας δίνει την ελευθερία να πάτε όπου θέλετε και να κανονίσετε εσείς τη διαδρομή σας. Ταιριάζει σε ανθρώπους που προτιμούν την ησυχία και το δικό τους πρόγραμμα.
- Αν κάνετε ομαδική προπόνηση με ομάδα ανθρώπων, η διαδρομή γίνεται ασφαλέστερη αφού αν συμβεί κάτι σε εσάς οι υπόλοιποι θα μπορούν να σας βοηθήσουν.
- Φροντίστε το ποδήλατο συστηματικά έτσι ώστε πάντα να βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Έτσι είστε σίγουροι ότι το ποδήλατο δεν πρόκειται να σας αφήσει πουθενά. Πάντα οδηγείτε με τα βασικά εργαλεία και το εφεδρικό λάστιχο.
- Πριν ξεκινήσετε πάντα φροντίστε να φοράτε το κράνος. Μπορεί να μην προστατεύει πλήρως το κεφάλι, αλλά ελαχιστοποιεί οποιοδήποτε τραυματισμό στο κεφάλι που μπορεί να έχετε από μια πτώση. Επίσης ελέγξτε τις καιρικές συνθήκες για να αποφύγετε τυχόν κακοκαιρία.
- Ένα μεγάλο πρόβλημα των ποδηλατών είναι τα αδέσποτα σκυλιά ή τα άγρια ζώα αν πρόκειται για ποδηλασία βουνού. Τα ζώα είναι πάντα απρόβλεπτα. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή όταν βρεθούν στο δρόμο σας, ώστε να μην τα τρομάξετε βάζοντας τους τις φωνές. Αν δείτε ότι σας κυνηγούν μειώστε την ταχύτητα αυτό τα κάνει λιγότερο επιθετικά.
- Οδηγώντας το ποδήλατο στο βουνό είναι σημαντικό να ξέρετε καλά την διαδρομή που θα διανύσετε. Αν πατέ σε άγνωστες σε εσάς διαδρομές φροντίστε να έχετε μαζί σας ένα χάρτη και μια πυξίδα.
- Εάν οδηγείτε στο δρόμο η οδήγηση του ποδηλάτου, θα πρέπει να είναι αμυντική και όχι επιθετική. Αποφεύγετε να περνάτε πολύ κοντά και δίπλα από σταθμευμένα αυτοκίνητα ή αυτοκίνητα που περιμένουν στο φανάρι. Υπάρχει κίνδυνος κάποια πόρτα να ανοίξει ειδικότερα από ταξί και να σας οδηγήσει σε πτώση με συνέπεια τραυματιστείτε.
- Κατά την διάρκεια της ποδηλασίας, πρέπει να ενυδατώνετε τον οργανισμό σας κάθε 20 λεπτά πίνοντας νερό. Εάν αισθανθείτε την ανάγκη να πιείτε νερό τότε η αφυδάτωση ήδη έχει ξεκινήσει.

Απλές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε με ποδηλασία διαλέγοντας και το ποδήλατο που σας πάει καλύτερα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας καλοδεχούμενα όπως και οι απόψεις σας που μπορείτε να μας στείλετε στο xestock.gr@gmail.com!