Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Βαλίτσα διακοπών…μήπως ξεχάσατε κάτι;


Από αυτό το σαββατοκύριακο και μέσα στον επόμενο μήνα, πολλοί θα έχετε «εξαφανιστεί» από το κλεινόν άστυ, για να χαρείτε λίγες ξεκούραστες μέρες σε κάποιο νησί, παραθαλάσσιο θέρετρο ή βουνό. Θα έχετε ετοιμάσει τις βαλίτσες και τα σακ βουαγιάζ σας, θα έχετε φροντίσει να πάρετε μαζί σας οτιδήποτε σας έχει περάσει από το μυαλό. Είναι όμως κάποια πράγματα που είναι σημαντικό να μην ξεχάσετε:
- Ρούχα – Παπούτσια: Στις διακοπές πάρτε λιγότερα ρούχα από όσα υπολογίζατε και λίγα περισσότερα χρήματα. Σίγουρα δεν θα χρειαστούν 10 πουκάμισα, 3 ζευγάρια μοκασίνια και δεκαπέντε ζευγάρια κάλτσες. Επίσης, πάρτε μόνο μία, άντε το πολύ δύο πιο επίσημες φορεσιές. Όπως και μην φορτωθείτε με πολλά και πανάκριβα ψηλοτάκουνα παπούτσια, δεν θα τα χρειαστείτε. Μπορεί να τα πήρατε ειδικά να τα φορέσετε στις διακοπές αλλά συνήθως πολλά επίσημα ενδύματα επιστρέφονται αφόρετα σαν γυρίσετε.
Οπότε, ίσως είναι καλύτερο να πάρετε σορτσάκια και βερμούδες που να ‘ναι άνετα και να σας βολεύουν όλη μέρα. Ένα ελαφρύ μπουφανάκι για το βράδυ είναι αρκετό. Οπωσδήποτε πάρτε τουλάχιστον ένα εσώρουχο για κάθε μέρα διακοπών. Οι κυρίες μπορούν να πάρουν άνετε φουστανάκια που συνδυάζονται για όλες τις ώρες, ενώ οι κύριοι μπορούν να πάρουν μερικά t-shirts, 2-3 πουκάμισα με βερμούδες συνδυασμένες εναλλάξ και είναι ότι πρέπει για τις βραδινές εξόδους. Στα παπούτσια σίγουρα θα χρειαστείτε τα αναπαυτικότερα πέδιλα ή σαγιονάρες, περισσότερες από ένα ζευγάρι καλού κακού. Στα αξεσουάρ προτιμήστε λίγα και σε καλοκαιρινό στυλ. Τα φουλάρια και οι πασμίνες βοηθούν με πολλούς τρόπους, από την αντιμετώπιση του κρύου στο καράβι έως και στιλιστική αλλαγή στο σύνολο.
http://www.xestock.gr/web/main/index.php?la=2&xestock=5qur7ruv4p6njs3t6vtjgl7bt4nepa82&cid=17
- Νεσεσέρ: Εδώ πραγματικά χρειάζεται προσοχή γιατί τα είδη του νεσεσέρ είναι αυτά που ξεχνάμε συνήθως στο σπίτι. Χρειάζεστε οπωσδήποτε: οδοντόβουρτσα, οδοντόκρεμα, νήμα, χτένα, λακ, τζελ, ξεβαφτικά μαντηλάκια, σαμπουάν και αφρόλουτρο, σφουγγάρι (απαραίτητο για να φύγει το αντηλιακό), ένα σαπούνι (σε περίπτωση που δεν έχει το ξενοδοχείο) και ξυραφάκι. Αντηλιακό σώματος και προσώπου και ενυδατικό γαλάκτωμα σώματος για μετά τον ήλιο. Ενυδατική κρέμα προσώπου και ενυδατικό λιπστικ (ο ήλιος ξηραίνει τα χείλια). Μπατονέτες, οινόπνευμα και μία κρέμα τύπου bepanthol (σε περίπτωση που καείτε από τον ήλιο). Αποσμητικό και κολόνια (μία φτάνει!). Και φυσικά αντικουνουπική κρέμα ή τζελ. Επίσης μη ξεχνάτε καμιά αντισταμινική αλοιφή ή με αμμωνία σε περίπτωση που σας τσιμπήσει…το οτιδήποτε!
Για τις κυρίες, καλύτερα να έχετε ξεμπερδέψει με το καλλωπισμό, ειδικά των νυχιών, πριν φύγετε για διακοπές. Για καλό κακό, μπορείτε να πάρετε ένα ψαλιδάκι, μια λίμα, ένα τσιμπιδάκι για τα φρύδια, όπως κι ένα πιστολάκι για τα μαλλιά αν χρειάζεστε.
- Τσάντα θαλάσσης: Κατά προτίμηση να είναι μεγάλη ώστε να χωράει αντηλιακά, πετσέτα, ψάθα, καπελάκι για τον ήλιο και φυσικά τη φωτογραφική μηχανή (εννοείται με τον φορτιστή της), τις ρακέτες, το τάβλι κι ότι άλλο παιχνίδι σκοπεύετε να παίξετε τις μέρες του καλοκαιριού. Πάρτε ακόμη και μερικά μανταλάκια για να κρεμάσετε ότι μπορεί να χρειαστεί άπλωμα και στέγνωμα μετά τη θάλασσα.

- Απαραίτητα να πάρετε μαζί: .
Είναι αυτά που πετάμε μέσα τελευταία στιγμή και από τα οποία μπορεί να κριθεί όλο μας το ταξίδι. Επιγραμματικά:
* Πορτοφόλι (γεμάτο)
* Εισιτήρια και
voucher (ελέγξτε ξανά και ξανά ημερομηνίες, ονόματα, πλοίο κλπ για να μην βρεθείτε εξ απροόπτου)
* Γυαλιά ηλίου
* Κινητό (σιγά μην το ξεχνάγατε!)
* Ένα στυλό (και ένα μπλοκάκι)
* Χαρτομάντιλα και υγρομάντιλα
* Βιβλίο (ή περιοδικό –στο καράβι δεν περνάει διαφορετικά η ώρα)

Έτοιμοι; Καλές Διακοπές!
www.xestock.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας καλοδεχούμενα όπως και οι απόψεις σας που μπορείτε να μας στείλετε στο xestock.gr@gmail.com!