Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Συμβουλές για φαγητό έξω - Τρώγοντας έξω υγιεινά


Παλιότερα βγαίναμε έξω για φαγητό μόνο σε ειδικές περιπτώσεις. Τα τελευταία χρόνια πολλοί από εμάς γευματίζουμε έξω τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα. Επιπλέον, με τη συχνή κατανάλωση γρήγορου φαγητού ή παραγγέλνοντας απ’ έξω, καταλήγουμε να καταναλώνουμε παραπάνω από ένα γεύμα μαγειρεμένο εκτός σπιτιού. Το να τρώμε έξω συνήθως σημαίνει ότι έχουμε περιορισμένο έλεγχο για το μέγεθος της μερίδας ή το πώς είναι τα τρόφιμα παρασκευασμένα. Παρόλα αυτά, με καλό προγραμματισμό και σωστές επιλογές, το φαγητό έξω μπορεί να είναι ευχάριστο και παράλληλα υγιεινό!
- Προγραμματίστε την έξοδο έγκαιρα, έτσι ώστε με ρυθμίσετε το φαγητό σας κατά την υπόλοιπη μέρα προκειμένου να «αποταμιεύσετε» θερμίδες.
- Συμμετέχετε στην επιλογή του εστιατορίου που να έχει διαθέσιμα πιάτα χαμηλά σε λιπαρά ή θερμίδες.
- Μην ξεχνάτε τον κανόνα των τετάρτων. Το μισό πιάτο να περιέχει σαλάτα, το ένα τέταρτη την πρωτεΐνη (κρέας, ψάρι) και το άλλο τέταρτο το συνοδευτικό.
- Προτιμήστε τρόφιμα που είναι ψητά, μαγειρευτά, στη σχάρα, βρασμένα ή ποσέ. Αποφύγετε τα τηγανητά τρόφιμα.
-Συνοδέψτε το κυρίως γεύμα σας με λαχανικά ή σαλάτα. 
 
Απλές συμβουλές που άμα τις θυμηθείτε, θα απολαύσετε με μεγαλύτερη ευκολία το φαγητό από έξω, ειδικά όταν μπορείτε να βρείτε προσφορές για γεύματα:

2 σχόλια:

  1. Στο link στο τέλος της ανάρτησης θα σας παραπέμψει εκεί όπου εμφανίζονται οι προσφορές για γεύματα. Νέες προσφορές είναι επίσης καλοδεχούμενες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια σας καλοδεχούμενα όπως και οι απόψεις σας που μπορείτε να μας στείλετε στο xestock.gr@gmail.com!