Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Οι πιο ωραίες παραλίες της Ελλάδας.


Τα οικονομικά μας είναι στα όρια, αλλά από την άλλη …δείτε σε τι χώρα ζούμε! Αυτή η Ελλάδα του καλοκαιριού, είναι μεγάλος έρωτας! Και μας καθησυχάζει, και τώρα στα δύσκολα… 

ΛΕΙΨΟΙ - Μακρονήσι: Δώδεκα ναυτικά μίλια ανατολικά της Πάτμου, και σε απόσταση ελάχιστη από τις τουρκικές ακτές, βρίσκονται οι Λειψοί όπου βρίθουν η φιλοξενία και η ανθρωπιά των λιγοστών κατοίκων του και οι απίστευτες παραλίες που δεν υπάρχουν τέτοιες σε άλλο νησί, εντυπώσεις αυθεντικών τόπων και ανθρώπων, δυνατών συναισθημάτων και εικόνων. 


TΕΛΕΝΔΟΣ - Χώρα: Γυμνή από δέντρα αλλά πλαισιωμένη από υπέροχη θάλασσα και μαγευτικές παραλίες, η Τέλενδος ήταν κάποτε ενωμένη με την Κάλυμνο. Το 535 μ.Χ. τα δυο νησιά χωρίστηκαν αφού έτσι το θέλησε η φύση και έκτοτε απέχουν ελάχιστα. Η Τέλενδος έχει ελάχιστους κατοίκους που ζουν κυρίως από τα σφουγγάρια. Επικοινωνεί με καΐκι με την Κάλυμνο και αξίζει να την επισκεφθείτε. Ένα νησί όπου είναι εμπειρία να περπατήσετε στα δρομάκια και να απολαύσετε μεζέδες στα γραφικά ταβερνάκια του. Λίγο πιο πάνω σας περιμένει ένα μικρό πευκοδάσος, το οποίο αντιστέκεται στους αιγαιοπελαγίτικους ανέμους. 


ΙΚΑΡΙΑ: Η Ικαρία το πανέμορφο νησί του Βορείου Αιγαίου έχει συνδέσει την ιστορία της με τον μύθο του Ίκαρου, του πρώτου ανθρώπου που πέταξε φορώντας κέρινα φτερά. Η Ικαρία βρίσκεται στα δυτικά της Σάμου. Έχει έκταση 255 τ. χλμ. και χαρακτηρίζεται ως ορεινό νησί. Τοπία απείρου κάλλους, πλούσια βλάστηση, πυκνά πευκοδάση, χείμαρροι, φαράγγια και ποτάμια συνθέτουν τις ανεπανάληπτες ομορφιές της. Από την άλλη οι εκπληκτικές παραλίες με τις απέραντες αμμουδιές και τα δαντελωτά ακρογιάλια και οι γραφικοί οικισμοί με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική συμπληρώνουν το παζλ του νησιού. 


ΑΜΟΡΓΟΣ - Αγία Άννα: Ελεύθερη κατάδυση στα γαλαζοπράσινα νερά της Αγίας 'Αννας. Η πλέον δημοφιλής επιλογή για κολύμπι στην Αμοργό είναι αναμφισβήτητα η Αγία 'Αννα. Αμμουδιά με λίγο, ψιλό βότσαλο, γαλανά νερά, πολύχρωμα ψάρια και το Μοναστήρι της Χοζοβιώτισσας να στέκει επιβλητικό από πάνω. 


ΣΥΜΗ - Μαραθούντα: Είναι μία από τις ομορφότερες παραλίες του νησιού της Σύμης όπου λειτουργεί και ταβέρνα. Είναι από τις λίγες που είναι προσβάσιμες με αυτοκίνητο. Επίσης βρίσκεται σε μικρή απόσταση από την Ιερά Μονή Πανορμίτη. 

ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ - Μύρτος: Ο Μύρτος είναι μια από τις πιο γνωστές παραλίες της Κεφαλονιάς, αν όχι η γνωστότερη. Βρίσκεται 30 χιλιόμετρα από το Αργοστόλι σε ένα μικρό ορμίσκο του ομώνυμου κόλπου. Έχει σαρώσει όλα τα διεθνή βραβεία και δεν υπάρχει καλοκαίρι που να μην περιλαμβάνεται σε τουριστικά αφιερώματα παντός είδους. Το πράσινο της περιοχής το απότομο ανάγλυφο, τα άσπρα βότσαλα και τα κρυστάλλινα νερά του Ιόνιου δημιουργούν μια μοναδική χρωματική παλέτα που κάθε ώρα της ημέρας είναι διαφορετική.

Χαρείτε τις ομορφιές της χώρας και βρείτε ότι χρειάζεστε για να επισκεφθείτε κάποια από αυτές τις όμορφες παραλίες: www.xestock.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας καλοδεχούμενα όπως και οι απόψεις σας που μπορείτε να μας στείλετε στο xestock.gr@gmail.com!