Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας στην Εύβοια

Τέτοιες γιορτές μας ανεβάζουν το ηθικό! Αυτή η γιορτή, που γίνεται για τέταρτη φορά στη Χαλκίδα, κρατάει τη σκούφια της από την ''πανελλαδική γιορτή οικολογικής γεωργίας και χειροτεχνίας'', που μετράει 18 χρόνια ζωής και ταξιδεύει κάθε χρόνο από τόπο σε τόπο. Η πεποίθηση ότι η επιβίωση είναι εφικτή με την αυτάρκεια και τις ζωντανές, καθαρές και δυνατές ανθρώπινες σχέσεις δεν είναι καινούρια. Τώρα,περισσότερο από κάθε άλλη χρονική στιγμή, επιβεβαιώνεται αυτή η άποψη. 
Κι η γιορτή αυτή θέλει να δείξει ότι μπορούμε να ζήσουμε παράγοντας οι ίδιοι με φυσικούς τρόπους την τροφή και τα ποτά μας, τα φάρμακα και τα καλλυντικά μας, τα παιχνίδια και τη διασκέδαση μας. Ο καθένας μας είναι εδώ για να δείξει το αποτέλεσμα του κόπου του και μοιραστεί την εμπειρία του και τις όποιες γνώσεις του. 

Η γιορτή θα γίνει την 2,3,4 Σεπτεμβρίου στο κρηπίδωμα της παραλίας Χαλκίδας. Και τις 3 μέρες της γιορτής θα γίνονται μικρά σεμινάρια κι εργαστήρια ανοιχτά για όσους θέλουν να παρακολουθήσουν. Θα λειτουργήσει και ανταλλακτικό-χαριστικό παζάρι. Τέτοιες ιδέες αξίζουν τον κόπο! 

Μην ξεχνάτε πως πάντα μπορείτε να αναδείξετε και το δικό σας δημιούργημα μέσω του www.xestock.gr καθώς και να το προσφέρετε προς ανταλλαγή ή χάρισμα. Πρωτοβουλίες υπάρχουν, στο χέρι μας είναι να τις διευκολύνουμε!

 

2 σχόλια:

  1. Καλημέρα. Μήπως γνωρίζετε το ωράριο της γιορτής; Τα περίπτερα θα λειτουργούν και πρωινές ώρες; Υπάρχει κάποιο τηλέφωνο επικοινωνίας; Ευχαριστώ. Δήμητρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον Δήμητρα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το πρόγραμμα της γιορτής ήταν να δημοσιευτεί μέσα στον Αύγουστο αλλά δεν μάθαμε κάτι καινούριο. Γιατί δεν δοκιμάζετε να πάρετε τους τοπικούς φορείς για να σας ενημερώσουν καλύτερα? Μια αναζήτηση στον ιστότοπο δεν μας ενημέρωσε παραπάνω σχετικά. Αλλά μπορείτε να στείλετε και email στην Οικογιορτή: Πληροφορίες για πρόσβαση , πρόγραμμα, τρόπους συμβολής στη διοργάνωση και τους συμμετέχοντες:
    http://oikogiorti.gr / info@oikogiorti.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια σας καλοδεχούμενα όπως και οι απόψεις σας που μπορείτε να μας στείλετε στο xestock.gr@gmail.com!