Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2011

Οι πιο παράξενες παραλίες

Οι καλοκαιρινές διακοπές μπορεί να φτάνουν στο τέλος για πολλούς, αλλά αντίθετα με την κλασσική ευχή: «καλό χειμώνα» δείχνουμε τις 7 πιο παράξενες παραλίες στον κόσμο. Κι όπου μπορείτε, πάρτε τα απαραίτητα και συνεχίστε τα μπάνια σας σε κάποια κοντινή παραλία μέχρι να μη σας το επιτρέπει ο καιρός πλέον: http://www.xestock.gr/web/main/index.php?la=2&xestock=6ncpvqfodk3o6j3h9a4vh6kr4da1g8h3&cid=1781 

Inland Beach
Η παραλία Gulpiyuri είναι κοντά στο Llanes στην Ισπανία. Δεν είναι μόνο το όνομα της παράξενο αλλά παράξενη είναι και η ίδια η παραλία. Βρίσκεται στην ενδοχώρα σε ένα πανέμορφο μικρό όρμο. Η θάλασσα της Κανταβρυχίας περνάει μέσα από τη γη και δημιουργεί αυτό το αμμώδες σημείο και παρά το ότι δεν μπορείτε να δείτε τον ωκεανό, τα κύματα της χτυπούν την ακτή όπως και σε κάθε άλλη παραλία.

Red Sand Beach
Η παραλία βρίσκεται νότια του κόλπου Hana στα νησιά Μάουι και είναι γνωστή ως η Red Sand Beach (Παραλία με Κόκκινη Άμμο). Το μονοπάτι που οδηγεί στην παραλία είναι στην άκρη ενός βράχου. Η άμμος έχει αυτό το κόκκινο χρώμα από ένα κοντινό, κωνικό, αιθαλικό λόφο που περιβάλλει τον κόλπο.Η πιο λευκή παραλία του κόσμου
Υπάρχει ένα ήσυχο μέρος στη Νότια Ακτή της Νέας Νότιας Ουαλίας. Ο κόλπος Jervis έχει μια θέση στο Βιβλίο Ρεκόρ Γκίνες ως το μέρος με την πιο λευκή άμμο στον κόσμο και το εκπληκτικό γεγονός ότι ο κόλπος είναι τουλάχιστον 6 φορές μεγαλύτερος σε όγκο και 4 φορές μεγαλύτερος σε έκταση από ό, τι το Λιμάνι του Σίδνεϋ.


Green Sand Beach
Η παραλία Papakolea είναι μια πράσινη αμμουδιά που βρίσκεται στο South Point, στην περιοχή Kau στη Χαβάη. Μια από τις μόλις δύο πράσινες παραλίες στον κόσμο, η άλλη είναι στο Γκουάμ, η παραλία παίρνει το διακριτικό πράσινο χρώμα της από τους κρυστάλλους ολιβίνης που υπάρχουν σε ένα κοντινό αιθαλικό λόφο.

Harbor Island
Οι ροζ παραλίες είναι αρκετά σπάνιες. Υπάρχουν μόνο σε περιοχές κοντά σε πολύ μεγάλους κοραλλιογενής υφάλους οι οποίοι έχουν ένα μικροσκοπικό οργανισμό με κόκκινο σκελετό. Όταν πεθαίνουν, οι σκελετοί πέφτουν στον πυθμένα του ωκεανού και σταδιακά γίνονται μικρά σωματίδια που μεταφέρονται στην ακτή από το κύμα, όπου αναμιγνύονται με την άμμο. Το καλύτερο παράδειγμα ροζ παραλίας είναι αυτή του Harbor Island στο Eleuthera στις Μπαχάμες. Ροζ παραλίες επίσης βρέθηκαν στο Πουέρτο Ρίκο, στις Βερμούδες, στα Μπαρμπάντος, στις Φιλιππίνες και στη Σκωτία, αλλά και στη δική μας Ελαφόνησο στην Κρήτη.

Ramla il-Hamra Beach
Η άμμος στην παραλία Ramla il-Hamra στο μαλτέζικο νησί Gozo έχει πορτοκαλί χρώμα. Το νησί είναι ηφαιστειακό και αυτός είναι και ο λόγος του χρώματος της άμμου. Είναι αποθέσεις του ηφαιστείου αλλά και του ότι στην περιοχή υπάρχουν ασυνήθιστοι πορτοκαλί ασβεστόλιθοι.

Sandcut Beach and Falls
Η παραλία Sandcut στο Βανκούβερ του Καναδά είναι σχεδόν άγνωστη, ακόμη και για τους ντόπιους, λόγω της θέσης της. Την περιβάλουν βράχια τα οποία είναι από ψαμμίτη. Δύο τουλάχιστον ρεύματα φτάνουν στην παραλία και δημιουργούν καταρράκτες.

3otiko.blogspot
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας καλοδεχούμενα όπως και οι απόψεις σας που μπορείτε να μας στείλετε στο xestock.gr@gmail.com!