Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

Κάντε το σπίτι σας...καλοκαιρινό

Επειδή οι περισσότεροι από εμάς περνάμε αρκετό χρόνο ακόμη και το καλοκαίρι στο σπίτι μας, καιρός να «ξαλαφρώσουμε» λίγο το σπίτι μας. Να του δώσουμε, δηλαδή, ένα πιο χαλαρό και καθημερινό τόνο. Πώς θα το πετύχουμε αυτό; Με το να δημιουργήσουμε μέσα αυτό που συμβαίνει έξω: Να το φωτίσουμε, να το «ελαφρύνουμε» και να το γεμίσουμε χρώματα. 

1. Κρατήστε το φυσικό: Διακοσμείτε το σπίτι μας με φυσικά υλικά και υφάσματα, όπως λινό, βαμβάκι και μετάξι, μαζί με φυσικά υλικά, όπως μπαμπού, ξύλο, πέτρα και σχιστόλιθο, καθώς και κουρτίνες ή σκίαστρα από ανακυκλωμένο, επεξεργασμένο χαρτί. Προσθέστε ένα χαλάκι από σκοινί ή ψάθα. Τοποθετήστε ένα πλεχτό μπολ γεμάτο φωτεινά, πολύχρωμα φρούτα.
2. Αναμείξτε μεταλλικά στοιχεία: Τοποθετήστε κάπου έναν χρυσό καθρέφτη, ένα ασημί μαξιλάρι, ένα χάλκινο βάζο. Όταν θα πέφτει ο ήλιος πάνω τους, το φως θα διαχέεται και όλο το σπίτι θα λάμπει.

3. Φωτίστε το χώρο σας: Καλύψτε τις σκούρες, βαριές ταπετσαρίες με κρεμ ή λευκές λινάτσες. Αντικαταστήστε τα βαριά, πλεχτά υφάσματα με ελαφριά, λινά και αραχνοΰφαντα που θα κυματίζουν με το ελαφρύ αεράκι. Στιγμιαία θα αποκτήσετε μία χαλαρή ατμόσφαιρα.

4. Ξεκαθαρίστε: Μαζέψτε τα ριχτάρια και τα βαριά υφάσματα, τα τραπεζομάντιλα, τα σεμέν και τα καρέ. Αδειάστε το χώρο από άχρηστα μικροέπιπλα. Όπως εσείς, έτσι και τα αντικείμενα του σπιτιού, το καλοκαίρι θέλουν τον αέρα τους. Αν δεν βρίσκετε που να τα ξεσκαρτάρετε, υπάρχει και το www.xestock.gr

5. Χαλαρώστε: Βγάλτε από τη μέση τη μεγάλη, βαριά πολυθρόνα και βάλτε στη θέση της την κουνιστή, λεπτεπίλεπτη ξαπλώστρα που πάντα ονειρευόσασταν.

6. Δώστε χρώμα στη ζωή σας: Αν επιλέξετε το λευκό για τα καλύμματά σας, χρωματίστε όλες τις λεπτομέρειες. Τα βασικά χρώματα κυριαρχούν. Το βαθύ μπλε της θάλασσας, το κατακόκκινο της ντομάτας, το κίτρινο του ήλιου. Αν προτιμάτε μία απαλότερη παλέτα, το μπεζ ταιριάζει απόλυτα με το γαλάζιο και το απαλό γκρι, καθώς και με το πράσινο της θάλασσας και το χρυσαφί της άμμου.
7. Τονίστε τη μονοχρωμία: Προσθέστε πινελιές (μαξιλάρια και αξεσουάρ) που συνδυάζουν μεγάλα λουλούδια με γεωμετρικά μοτίβα, για ένα πιο μοντέρνο look. Φέρτε στο μυαλό σας παραθαλάσσια τοπία και τροπικούς κήπους.

8. Εσωτερικοί κήποι: Γεμίστε τα βάζα με φρέσκα λουλούδια και εμπλουτίστε τα με πρασινάδα από τον κήπο. Προσθέστε στο χώρο σας μεγάλα, φυλλώδη άνθη, όπως φοίνικες, φιλόδεντρα, κάκτους και γιούκα. Δημιουργήστε έναν εσωτερικό κήπο και θα νιώθετε άμεσα συνδεδεμένοι με το περιβάλλον, ακόμα και τις θερμότερες μέρες που θα είστε κλεισμένοι μέσα με το κλιματιστικό στο φουλ.

9. Το εξωτερικό δωμάτιο. Αγοράστε ένα χαλί εξωτερικού χώρου με ένα ωραίο σχέδιο για να οριοθετήσετε το χώρο. Για να ζωηρέψετε το δωμάτιο, προσθέστε μερικές γλάστρες με μεγάλα φυτά. Και για τις χαλαρωτικές σας στιγμές, σύμφωνα με τις προσταγές του feng shui, «φυτέψτε» ένα σιντριβάνι ή φτιάξτε μία τεχνητή λιμνούλα. Διαλέξτε τα έπιπλα κήπου που προτιμάτε και σκορπίστε μερικά μικρά και μεγάλα έντονα μαξιλάρια παντός καιρού. Κρεμάστε λευκές κουρτίνες, ή κάποιο έργο τέχνης για εξωτερικούς χώρους ή ακόμα και έναν μεγάλο καθρέφτη που θα αντανακλά τον πλούσιο κήπο σας. Είστε έτοιμοι για τη… μεγάλη ζωή του εξωτερικού σας χώρου!





Πηγή: http://www.in2life.gr/home/buy/articles/140408/article.aspx


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας καλοδεχούμενα όπως και οι απόψεις σας που μπορείτε να μας στείλετε στο xestock.gr@gmail.com!