Σάββατο 6 Αυγούστου 2011

Αστυπάλαια: απόδραση στην “πεταλούδα του Αιγαίου”



Υπάρχουν ελληνικά νησιά που μπορεί να μην έχουν τη φήμη της Μυκόνου ή της Σαντορίνης, αλλά δεν τα απασχολεί καθόλου καθώς είναι εξίσου πανέμορφα έως μαγευτικά και αποτελούν πιο οικονομικούς προορισμούς διακοπών. Ένα από αυτά είναι και η Αστυπάλαια.
Με την πάροδο των χρόνων, η Αστυπάλαια – γνωστή και ως «Πεταλούδα του Αιγαίου» λόγω του σχήματός της – έχει αποκτήσει ταγμένους θαυμαστές οι οποίοι παραμένουν πιστοί στα καλοκαιρινά ραντεβού μαζί της. Όσοι την γνώρισαν από κοντά, έχουν να λένε για τα τιρκουάζ νερά και το φοβερό της ψάρι και είναι σίγουρο ότι θα την ανταμώσουν ξανά και το επόμενο καλοκαίρι, δίνοντας μάχη για ένα δωμάτιο με θέα το θρυλικό της Ενετικό Κάστρο.
Το νησί διαθέτει παραλίες για κάθε γούστο και διάθεση με καταγάλανα νερά και μαγευτική θέα. Αρκετές από αυτές όμως, για να τις ανακαλύψετε θα χρειαστείτε οπωσδήποτε χάρτη.
Στις «οικογενειακές» με ρηχά νερά, ομπρέλες, ταβέρνες και cafes, συγκαταλέγονται ο Πέρα Γιαλός προφυλαγμένος από τον καιρό με αρμυρίκια σε όλο το μήκος του, το Λιβάδι σε απόσταση τριών χιλιομέτρων από την χώρα με πληθώρα επιλογών για τους λάτρεις των θαλάσσιων σπορ, η δημοφιλής Μαλτεζάνα με τα υπολείμματα μιας ρωμαϊκής βίλλας, τα Καμινάκια, από τις μεγαλύτερες του νησιού με λιγοστά δεντράκια και παραδοσιακή ταβερνούλα και το Στενό.
Από τον Πέρα Γιαλό, φεύγουν καΐκια εναλλάξ για τα πανέμορφα νησάκια – «αποκαλύψεις» Κουνούπα και Κουτσομύτη οι παραλίες των οποίων είναι εκπληκτικές με τιρκουάζ νερά, ό,τι πρέπει για βουτιές με μάσκα.
Αν καταφέρετε να «ξεκολλήσετε» από τις καταγάλανες παραλίες του νησιού, τότε η Χώρα ενδείκνυνται για χαλαρές απογευματινές βόλτες στα σοκάκια της υπό την σκιά του επιβλητικού Βενετσιάνικου Κάστρου και των δεκάδων ασβεστωμένων κατοικιών. Στις παρυφές του μάλιστα, βρίσκεται η ονομαστή εκκλησία της Παναγίας της Πορταΐτισσας, στο πανηγύρι της οποίας τον 15Αύγουστο θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε μαζί με τους υπόλοιπους επισκέπτες δωρεάν δείπνο με πρώτο πιάτο τη σπεσιαλιτέ του νησιού, το περίφημο Λαμπριανό – κατσικάκι γεμιστό με ρύζι και συκωτάκια. Υπάρχει και το κάστρο του Αγίου Ιωάννη στην νοτιοδυτική πλευρά του νησιού καθώς και τα δύο σπήλαια του νησιού με εντυπωσιακούς σταλακτίτες και σταλαγμίτες.
Πάρτε ότι χρειάζεστε από προσφορές στο www.xestock.gr και οργανώστε τη δική σας απόδραση στο Αιγαίο!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας καλοδεχούμενα όπως και οι απόψεις σας που μπορείτε να μας στείλετε στο xestock.gr@gmail.com!