Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

Abajour: Δείξε μου το καπέλο σου…!

Καρό, ριγέ, λουλουδάτο, με έντονο χρώμα, ακόμα και ταπετσαρία. Τα φωτιστικά αλλάζουν καπέλα (!) και απαρνούνται την κλασική επιλογή: του φλατ κρεμ! Yπάρχουν τόσες πολλές δυνατότητες να διαλέξουμε το «φωτιστικό καπέλο» μας ταιριάζει περισσότερο.
Ο φωτισμός που θα χρησιμοποιήσετε στο σαλόνι σας καθορίζεται από το είδος των δραστηριοτήτων που λαμβάνουν χώρα εκεί.  Για να δημιουργήσετε ατμόσφαιρα στο σαλόνι συνδυάστε κρεμαστά και επιτραπέζια φωτιστικά με διαφορετικά αμπαζούρ, φωτιστικά δαπέδου αλλά και απλίκες τοίχων. Και για να είναι ο φωτισμός ακόμη πιο ατμοσφαιρικός χρησιμοποιήστε στα επιτραπέζια φωτιστικά διάφανους αντί για λευκούς λαμπτήρες («γάλακτος»).
Βασικές συμβουλές:
Στον ίδιο χώρο, δεν είναι απαραίτητο να ταιριάζουν όλες οι λάμπες, αλλά καλό είναι να έχουν αρμονικά στυλ. Αμπαζούρ με ίδιες αποχρώσεις μπορούν να ενοποιήσουν φωτιστικά διαφορετικού ύφους.
Μερικές φορές ένα φωτιστικό με καπέλο στο μέσο ενός δωματίου λειτουργεί σαν οπτικό διαχωριστικό, ενώ ένα φωτιστικό-στήλη κάνει τον χώρο να δείχνει πιο ανοιχτός.
Το αμπαζούρ, είτε είναι φτιαγμένο από ύφασμα, είτε από χαρτόνι θέλει συχνό ξεσκόνισμα, ειδικά αν είναι και δίπλα στο κρεββάτι μας.
Μη χρησιμοποιήσετε φτερό ή ξεσκονόπανο, γιατί το μόνο που θα καταφέρετε, θα είναι να πάτε την σκόνη λίγο παραπέρα.
Για το αμπαζούρ, ο καλύτερος τρόπος να φύγει η σκόνη, είναι μια βούρτσα με μαλακή τρίχα ή ηλεκτρική σκούπα σε πολύ χαμηλή ένταση.
Αν πάνω στο αμπαζούρ υπάρχουν λεκέδες που δεν είναι από λάδι, βγάλτε τους με γομολάστιχα.
Βρείτε το φωτιστικό «καπέλο» σας στο www.xestock.gr και φωτίστε χαμηλά τις ζεστές νύχτες του καλοκαιριού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας καλοδεχούμενα όπως και οι απόψεις σας που μπορείτε να μας στείλετε στο xestock.gr@gmail.com!