Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011

To «μαγικό» 15’ που χαρίζει 3 χρόνια ζωής


Ένα τέταρτο της ώρας άσκησης κάθε μέρα είναι αρκετό για να κερδίσει ένας άνθρωπος κατά μέσο όρο... τρία επιπλέον χρόνια ζωής!
Και όχι μόνο: με το να ασκείται κανείς ένα μόλις τέταρτο της ημέρας του, καταφέρνει να μειώσει τον κίνδυνο θανάτου κατά 14%, σύμφωνα με μια νέα μεγάλη επιστημονική έρευνα, που πραγματοποιήθηκε στην Ταϊβάν. Οι ερευνητές τονίζουν ότι μια απλή άσκηση όπως το γρήγορο βάδισμα μπορεί να ωφελήσει τον καθένα σημαντικά, άνδρες και γυναίκες, νέους και γέρους, υγιείς και αρρώστους.
Οι ερευνητές παρακολούθησαν πάνω από 416.000 άτομα επί 13 χρόνια, αναλύοντας στην πορεία την κατάσταση της υγείας τους σε σχέση με το επίπεδο φυσικής δραστηριότητας. Λαμβάνοντας υπόψη παράγοντες όπως η ηλικία, το βάρος, το φύλο και το ιατρικό ιστορικό, κατέληξαν τελικά στο συμπέρασμα ότι αρκούν 15 λεπτά καθημερινής σωματικής άσκησης (δηλαδή συνολικά περίπου μιάμιση ώρα την εβδομάδα) για να "κάνουν τη διαφορά" και να αυξήσουν το προσδόκιμο ζωής κατά τρία χρόνια, σε σχέση με όσους προτιμούν τον καναπέ τους από λίγη άσκηση.
Όσο μάλιστα αυξάνει ο χρόνος άσκησης, τόσο μεγαλώνουν και τα οφέλη. Οι ερευνητές υπολόγισαν ότι για κάθε 15 πρόσθετα λεπτά άσκησης καθημερινά, μειώνεται κατά ένα πρόσθετο 4% ο κίνδυνος θανάτου από οποιαδήποτε αιτία. Η καθημερινή φυσική άσκηση συνδέεται με μείωση του κινδύνου για καρκίνο, καρδιά και άλλα χρόνια προβλήματα υγείας. Καιρός να τη βάλουμε στο πρόγραμμά μας αν δεν μου έχουμε αρχίσει! Βρείτε ότι χρειάζεται http://www.xestock.gr/web/main/index.php?la=2&xestock=uj6cvld68k3c0fdsp8throfpm4ail180&cid=20 και ασκηθείτε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας καλοδεχούμενα όπως και οι απόψεις σας που μπορείτε να μας στείλετε στο xestock.gr@gmail.com!