Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011

Πως θα ψύξετε το σπίτι σας


Το κλιματιστικό δουλεύει όλη μέρα και ακόμη νιώθετε ότι το σπίτι σας βράζει; Δείτε μερικές πρακτικές και έξυπνες λύσεις για δροσιά όλο το καλοκαίρι.

1. Μειώστε τις πηγές θερμότητας. Κάντε ένα δροσερό μπάνιο και μην ανάβετε τον θερμοσίφωνα (που μπορεί να πυρώνει μέσα σε ένα πατάρι). Αν ανάψετε μια συσκευή που βγάζει πολύ θερμότητα, προσπαθήστε να το κάνετε τις πιο κρύες ώρες της ημέρας (βράδυ ή νωρίς το πρωί).
 
2. Προσέξτε τις λάμπες πυρακτώσεως, οι μεγάλες (από 60
Watt και πάνω) παράγουν τεράστιες ποσότητες θερμότητας, όπως και τα επιδαπέδια φωτιστικά αλογόνου. Βάλτε λάμπες χαμηλής κατανάλωσης.
http://www.xestock.gr/web/main/index.php?la=2&xestock=6ncpvqfodk3o6j3h9a4vh6kr4da1g8h3&cid=1822

3. Τοποθετήστε ένα ανεμιστήρα οροφής στο σαλόνι. Είναι η πιο απλή λύση για μείωση της θερμοκρασίας αλλά και διάχυση του ψυχρού αέρα από το κλιματιστικό σε όλο το χώρο. Στην κρεβατοκάμαρα αφήστε το κλιματιστικό κλειστό το βράδυ και αντικαταστήστε το με ένα απλό ανεμιστήρα.
http://www.xestock.gr/web/main/index.php?la=2&xestock=6ncpvqfodk3o6j3h9a4vh6kr4da1g8h3&cid=1818

4. Βάλτε φιλμ ανάκλασης στα παράθυρα που «χτυπάει» όλη μέρα ο ήλιος. Έτσι δεν θα πυρώσουν υπερβολικά μεταφέροντας την ζέστη στο εσωτερικό του σπιτιού.
5. Κάντε
service στο κλιματιστικό στην αρχή του καλοκαιριού και όχι στο τέλος. Πλύντε τα φίλτρα του κάθε εβδομάδα και αν μπορείτε σκιάστε την εξωτερική μονάδα (χωρίς να μπλοκάρετε βέβαια τον ανεμιστήρα).
 
6. Χρησιμοποιείστε τα οικονομικά προγράμματα στο κλιματιστικό. Μην το βάζετε σε υπερβολικά χαμηλές θερμοκρασίες, απλώς ξοδεύετε ρεύμα.
 
7. Αερίστε το σπίτι νωρίς το πρωί ώστε να ανανεωθεί ο αέρας αλλά και να πέσει η εσωτερική του θερμοκρασία. Την ίδια ώρα καλό είναι να κάνετε ένα σφουγγάρισμα στα πατώματα που θα ρίξει επιπλέον την θερμοκρασία τους. 
 
8. Κλείστε το κάλυμμα του τζακιού για καλύτερη μόνωση του εσωτερικού του σπιτιού.
 
9. Κάντε τις αγορές σας από την άνεση του σπιτιού σας και κάντε τις απογευματινές και βραδινές ώρες, που θα πέσει πια η θερμοκρασία, τη βόλτα που χρειάζεστε. www.xestock.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας καλοδεχούμενα όπως και οι απόψεις σας που μπορείτε να μας στείλετε στο xestock.gr@gmail.com!