Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Φροντίδα επίπλων κήπου

Το να περνάμε χρόνο έξω και να διασκεδάζουμε ήταν ανέκαθεν ένα από τα αγαπημένα μας κατά τη διάρκεια των ζεστών μηνών. Η ποικιλία των υλικών και του στυλ για τα έπιπλα κήπου ή της αυλής σας είναι πλέον μεγαλύτερη από ποτέ. Η ποιότητα αυτών των επίπλων έχει βελτιωθεί σε μεγάλο βαθμό και αυτό φαίνεται και στο κόστος.
Ακολουθώντας μερικές απλές υποδείξεις για τη φροντίδα των επίπλων του κήπου σας θα παρατείνετε τη διάρκεια ζωής τους και θα σας εξυπηρετήσουν ακόμη καλύτερα.
Μερικά έπιπλα κήπου χρειάζονται ένα πέρασμα βερνίκι σε τακτά χρονικά διαστήματα. Αν δεν είστε σε θέση να κάνετε μόνοι σας αυτή την τακτική συντήρηση, επικοινωνήστε με έναν επαγγελματία της περιοχής σας για βοήθεια. 

Γενικές συμβουλές περιποίησης για έπιπλα κήπου:
* Αποθηκεύστε τα έπιπλα κήπου σε εσωτερικούς χώρους ή καλύψτε τα καλά όταν δεν τα χρησιμοποιείτε.
* Μην αφήνετε τα ξύλινα έπιπλα κήπου να έχουν νερά πάνω τους ή να πατάνε σε νερά.
* Μην αφήνετε τα ξύλινα έπιπλα κήπου να έρχονται σε άμεση επαφή με υγρό έδαφος για μεγάλα χρονικά διαστήματα.
* Αν τα έπιπλα του κήπου ή της βεράντας μας είναι από πλαστικό και μάλιστα λευκό, τα καθαρίζουμε με νερό μέσα στο οποίο να έχουμε διαλύσει παχύρρευστη χλωρίνη. Με αυτό τα ψεκάζουμε, τα αφήνουμε για μερικά λεπτά και μετά τα ξεβγάζουμε με νερό. Έτσι θα δείχνουν καθαρά και πιο άσπρα. Για να γυαλίσουν, τα τρίβουμε με ειδική κρέμα για πλαστικά, που έχει ως βάση τη σιλικόνη.
* Αν η επιφάνεια του τραπεζιού μας είναι γυάλινη για να αστράψει, τρίβουμε με μαλακό πανί βρεγμένο με χυμό λεμονιού.
* Για να καθαρίσουμε τα υφάσματα από τα έπιπλα του κήπου, τα τρίβουμε με μείγμα νερού-αμμωνίας.
* Αν τα ξύλινα έπιπλα μας έχουν γρατσουνιές, καμουφλάρουμε εκείνα τα σημεία με καφέ βερνίκι παπουτσιών.

Σχεδιάζοντας την ατμόσφαιρα στον κήπο ή στη βεράντα:
- Τα παγκάκια τύπου «built-in» είναι άψογα, διότι λειτουργούν και ως καθίσματα αλλά και ως αποθηκευτικοί χώροι. Έτσι μπορείτε να φυλάγετε μέσα τα μαξιλαράκια σας κλπ. Πτυσσόμενα τραπέζια και καρέκλες σας βοηθούν να εκμεταλλευτείτε το χώρο σας στο έπακρο. Προτιμήστε τα αδιάβροχα έπιπλα, εκτός κι αν έχετε αποθηκευτικούς χώρους για να φυλάγετε ό,τι δεν μπορεί μην μείνει εκτεθειμένο.
- Αν έχετε χώρο, δημιουργήστε περιοχή για μαγείρεμα. Αυτή πρέπει να είναι απέναντι από το τραπέζι, για να μπορεί να συμμετέχει κι ο ψήστης στη συζήτηση με τους καλεσμένους. Όχι όμως πολύ κοντά, μην πνιγούν οι καλεσμένοι απ’ τους καπνούς...
- Φυτέψτε αρωματικά φυτά ή βότανα δίπλα απ’ την περιοχή για μαγείρεμα, για όμορφη και μυρωδάτη ατμόσφαιρα.  
- Οι χώροι για παιχνίδι πρέπει να είναι σε σημεία που να μπορείτε να ρίχνετε και καμιά ματιά στα παιδιά. Σίγουρα δεν θα θέλατε να δείτε την μπάλα να περνά μπροστά απ’ το ποτήρι με το κόκκινο κρασί, γι’ αυτό να παίρνετε μέτρα...

Και απολαύστε τα καλοκαιρινά αεράκια από τον προσωπικό σας κήπο ή βεράντα ή ακόμη και μπαλκόνι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας καλοδεχούμενα όπως και οι απόψεις σας που μπορείτε να μας στείλετε στο xestock.gr@gmail.com!