Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Η κυριαρχία του Twitter έναντι του Facebook

Και όμως παρόλο που το Facebook δείχνει να κυριαρχεί και μάλιστα κατά πολύ σε αριθμούς, με 800 εκατομμύρια χρήστες σε όλον τον κόσμο και συνεχή αύξηση, το Twitter αποτελεί πλέον έναν πολύ ισχυρό αντίπαλο.
Με το ένα τέταρτο σχεδόν το χρηστών του Facebook (δηλαδή 200 εκ. περίπου), οι microblogging δυνατότητες του Twitter του δίνουν ένα σημαντικό πλεονέκτημα, καθώς αν οι περισσότεροι χρήστες στρέφονται στο Facebook για να παίξουν παιχνίδια και να «σκοτώσουν» λίγο χρόνο, το Twitter αποτελεί για τους περισσότερους πια βασική πηγή ενημέρωσης.

Έτσι, όπως σημειώνει και η Guardian σε ένα ενδιαφέρον άρθρο της, αν τα likes στο Facebook από τη μια πλευρά δεν δίνουν στα online media σταθερούς αναγνώστες αλλά περαστικούς ‘φίλους’, τα retweets από την άλλη οδηγούν σε πιο φανατικούς επισκέπτες με μεγαλύτερο μάλιστα χρόνο παραμονής. Έτσι στη μάχη της ενημέρωσης μέσω social media το Twitter δείχνει να επικρατεί άνετα, καθώς το Facebook δεν προσφέρει μεγάλες ελευθερίες στο κομμάτι της αναζήτησης.

Μεγάλο πλεονέκτημα επίσης και η κυριαρχία του Τwitter στα smartphones: τα μηνύματα με 140 χαρακτήρες κερδίζουν τους χρήστες, καθώς το 13,5% των χρηστών του Twitter το χρησιμοποιούν από το smartphone τους, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για Facebook είναι 7% και 5% για LinkedIn.

Πράγματι, το twitter κατακτά όλο και περισσότερο έδαφος σαν χρήσιμο εργαλείο, τόσο από τους υπολογιστές και δίκτυα: http://www.xestock.gr/web/main/index.php?la=2&xestock=ubolpib09fc72vnuff73sl8odrlf92a4&cid=24 όσο και από τα κινητά τηλέφωνα: http://www.xestock.gr/web/main/index.php?la=2&xestock=ubolpib09fc72vnuff73sl8odrlf92a4&cid=110

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας καλοδεχούμενα όπως και οι απόψεις σας που μπορείτε να μας στείλετε στο xestock.gr@gmail.com!