Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Τα παλιά άλμπουμ, μπορούν να είναι live;

Την Παρασκευή 25 Νοέμβρη, ο Peter Hook, μπασίστας αρχικά των Joy Division, (μετέπειτα των New Order, των Revenge και Monaco), παρουσιάζει στο Gagarin, live, το «Unknown Pleasures».

Αν και ο εν λόγω καλλιτέχνης από πέρυσι παίζει με το νέο του γκρουπ, τους Peter Hook and The Light, αποφάσισε για φέτος, ένα μουσικό ταξίδι σε δρόμους παλιούς αλλά αγαπημένους, εστιάζοντας στο εμβληματικό άλμπουμ του παλιού του συγκροτήματος. 

Ούτως ή άλλως, οι Joy Division, έχουν γράψει την δική τους ιστορία και το να ανατρέχει κανείς στις σελίδες της παρουσιάζει πάντα ενδιαφέρον.

Καταρχήν, ήδη με τον όρο συναυλία, εννοούμε την δυνατότητα να αναπτυχθεί μια «διαλεκτική σχέση», ανάμεσα στο κοινό και τον καλλιτέχνη που ενδεχομένως να οδηγήσει σε κάτι πολύ διαφορετικό από αυτό που έχει προετοιμαστεί, από αυτό που έχει γίνει πρόβα, ή από αυτό που έχει προαποφασιστεί.

Χώρος για οποιουδήποτε τύπου αυτοσχεδιασμό, θα πρέπει να υπάρχει, γιατί έτσι θα επιβεβαιωθεί η «συνάντηση», ανάμεσα σε εκείνον που παίζει και σε εκείνους που τον ακούν.

Και έπειτα, ας μην ξεχνάμε ότι η μουσική, πέρα από την αμιγώς καλλιτεχνική της διάσταση, παραμένει για τον καθένα από εμάς ένας άμεσος, σίγουρος και «εύκολος» τρόπος να ανακαλέσουμε μνήμες, βιώνοντας έτσι ξανά, τις «μικρές σημαντικές προσωπικές μας ιστορίες». Άρα, πάντα είναι ευπρόσδεκτα τα άλμπουμ που αγαπήσαμε.

Γιατί η Τέχνη, σε κάθε της μορφή, αφορά πάντα στο αιώνιο παρόν.
Είτε μπορείτε να πάτε στη συναυλία είτε να απολαύσετε τα παλιά αγαπημένα σας άλμπουμ...

Πηγή: Όλγα Νικολαΐδου
http://www.rockme.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας καλοδεχούμενα όπως και οι απόψεις σας που μπορείτε να μας στείλετε στο xestock.gr@gmail.com!