Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Πώς ένα μικρό δωμάτιο θα φαίνεται μεγάλο;

Δημιουργήστε την ψευδαίσθηση του χώρου

Μήπως έχετε ένα δωμάτιο μικρό που σας προκαλεί ένα αίσθημα κλειστοφοβίας όταν το χρησιμοποιείτε; Διαβάστε τις παρακάτω συμβουλές και μάθετε πώς να κάνετε κάθε δωμάτιο να μοιάζει ευάερο, ευρύχωρο και ευχάριστο.

Ένας από τους πιο εύκολους τρόπους να κάνετε ένα μικρό δωμάτιο να δείχνει πιο ευρύχωρο είναι να το βάψετε μονόχρωμο ώστε να δείχνει ενιαίο.

Η καλύτερη επιλογή που μπορείτε να κάνετε όσον αφορά το χρώμα είναι να διαλέξετε κάποιο ψυχρό όπως το μπλε ή το πράσινο. Φαίνεται πως αυτά τα χρώματα δίνουν την αίσθηση του βάθους. Ένα άλλο πολύ δημοφιλές χρώμα για τους μικρούς χώρους είναι το άσπρο. Είναι μια εξαιρετική επιλογή για τα δωμάτια που δεν είναι ιδιαίτερα φωτεινά μιας και το χρώμα αυτό αντανακλά οποιονδήποτε φωτισμό μέσα στο δωμάτιο. Αν τελικά διαλέξετε κάποιο άλλο χρώμα εκτός του άσπρου μην παραλείψετε να βάψετε άσπρο το ταβάνι αλλιώς θα μετριαστεί η αποτελεσματικότητα του εφέ που προκαλούν τα ψυχρά χρώματα. Για παράδειγμα ένα μπλε ταβάνι κάνει αισθητή την παρουσία του ενώ αντίθετα ένα λευκό δίνει την αίσθηση της ανοιχτοσιάς.

Επίσης εκτός από το μονόχρωμο χρωματισμό, πρέπει να προσέξετε τη διακόσμηση. Θέλει ιδιαίτερη προσοχή σε κάθε τι που τοποθετείτε σε ένα μικρό δωμάτιο. Ο πρωταρχικός κανόνας είναι να αποφεύγετε τα πολλά μικρά και μεγάλα διακοσμητικά που φορτώνουν το χώρο. Το να τοποθετείτε πολλά αντικείμενα μειώνει τον ελεύθερο χώρο του πατώματος αλλά και του τοίχου. Έτσι δεν περισσεύει χώρος για άλλες δραστηριότητες. Αν θέλετε να κάνετε το χώρο να δείχνει ακόμα μεγαλύτερος χρησιμοποιείστε βιβλία στη διακόσμηση και αποφύγετε όσο είναι δυνατόν μπιχλιμπίδια και κάδρα ή κορνίζες με οικογενειακές φωτογραφίες.

Ένα άλλο θέμα που πρέπει να εξετάσετε σχετικά με τη διακόσμηση είναι η τοποθέτηση των επίπλων. Κάθε καναπές, κρεβάτι ή τραπέζι πρέπει πρώτα να μελετηθεί καλά πριν μπει οπουδήποτε. Ρωτήστε τον εαυτό σας αν είναι πραγματικά απαραίτητο να βρίσκεται σ' αυτό το χώρο. Το σωστό ντιζάιν θα βοηθήσει πραγματικά. Όταν διαλέγετε έπιπλα για μικρούς χώρους λάβετε υπ' όψιν τα υλικά από τα οποία είναι φτιαγμένα. Το μπαμπού για παράδειγμα δίνει μια κομψή και αέρινη αίσθηση και δεν δίνει την αίσθηση της υπερβολής στο οπτικό μας πεδίο. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία μπαμπού σε σχέδια και χρώματα και έτσι σας δίνεται η δυνατότητα να βρείτε το κατάλληλο για το χώρο και το γούστο σας. Επιλέξτε να χρησιμοποιήσετε ένα τραπέζι με γυάλινη επιφάνεια αντί για ένα απλό ξύλινο τραπέζι. Η διαφάνεια του τζαμιού θα κάνει το τραπέζι να δείχνει σχεδόν αόρατο. Όπως επίσης και ένας καναπές που είναι ανοιχτός από κάτω αντί να έχει ύφασμα που κρέμεται και ακουμπά στο πάτωμα είναι μια ακόμα καλή επιλογή.

Όλα τα έπιπλα που θα χρησιμοποιήσετε πρέπει να έχουν το ιδανικό μέγεθος, ανάλογο του χώρου. Καναπέδες γεμάτοι μαξιλάρια και ογκώδης κονσόλες δεν έχουν θέση. Καλύτερα να διαλέξετε μια αναπαυτική καρέκλα και ένα τραπεζάκι πρωινού. Ακόμη υπάρχουν και έπιπλα ειδικά κατασκευασμένα για μικρούς χώρους και θα ήταν ωφέλιμο να ερευνήσετε λίγο παραπάνω τις επιλογές αυτές.
http://www.xestock.gr/web/main/index.php?la=2&xestock=5kjhkdheighb5vvv96e6a94e9rgu2cov&cid=182

Όταν διακοσμείτε ένα μικρό δωμάτιο είναι καλό να διαλέγετε αντικείμενα που τραβούν το βλέμμα ψηλά. Αποφύγετε τις οριζόντιες γραμμές. Τοποθετήστε στους τοίχους πίνακες με κατακόρυφο σχήμα αντί για τετράγωνο. Μακριά λεπτά κεριά είναι κι αυτά μια καλή επιλογή. Βάλτε μερικά πάνω από το τζάκι, αν έχετε.
http://www.xestock.gr/web/main/index.php?la=2&xestock=5kjhkdheighb5vvv96e6a94e9rgu2cov&cid=175

Ένας άλλος τρόπος να δώσετε την αίσθηση του ύψους είναι να διακοσμήσετε τους τοίχους ψηλά με μια μπορντούρα. Τοποθετήστε το στένσιλ παράλληλα με το ταβάνι και εφαρμόστε το σχέδιο σε όλη την περίμετρο. Το να χρησιμοποιήσετε στένσιλ είναι πολύ εύκολο. Μπορείτε βρείτε στην αγορά ή να φτιάξετε ένα μόνοι σας. Αν έχετε χρωματίσει το δωμάτιο με σκούρο χρώμα, μια ανοιχτόχρωμη μπορντούρα θα δείχνει σίγουρα πολύ εντυπωσιακή.

Ακολουθήστε αυτούς τους απλούς κανόνες και θα είστε σε θέση να κάνετε και το πιο μικρό δωμάτιο να δείχνει ευρύχωρο και φωτεινό!

  Πηγή:newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας καλοδεχούμενα όπως και οι απόψεις σας που μπορείτε να μας στείλετε στο xestock.gr@gmail.com!