Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Απλές "καθαρές" συμβουλές

Κι όμως υπάρχουν μικρά κόλπα που μπορούν να κάνουν εύκολη την καθαριότητα αλλά και τη διαβίωση στο σπίτι, που είτε είσαι άνδρας είτε γυναίκα, ο χώρος σου είναι ιερός για σένα.
Τούτα τα μικρά κόλπα τις περισσότερες φορές χρησιμοποιούν υλικά που δεν ρυπαίνουν ή δεν είναι τοξικά, σε βοηθούν να φέρεις εις πέρας τη λάτρα ενός σπιτιού. Ξίδι, λεμόνι και σόδα, για παράδειγμα, υπάρχουν σε άφθονες ποσότητες κάτω από το νεροχύτη για κάθε χρήση: στο πλύσιμο των λαχανικών, στον καθαρισμό του πλυντηρίου και της καφετιέρας, του μπάνιου, οπουδήποτε.


Αυτά για να πάρετε μια πρώτη γεύση από τις λύσεις που μπορείτε να βρείτε που, τις περισσότερες φορές, αποκλείουν τα χημικά, τα χλώρια. Λύσεις στο πνεύμα της εξοικονόμησης ενέργειας, ποτισμένες από τη σοφία των παλιών νοικοκυρών, οι οποίες σπάνια θα πέταγαν στον κάδο των σκουπιδιών κάποιο τρόφιμο μόνο και μόνο επειδή έπεσε πολύ αλάτι - αν ρίξετε μέσα μια πατάτα και το βράσετε για λίγο, η πατάτα θα απορροφήσει το περιττό αλάτι.


Ακολουθήστε τις εκατοντάδες έξυπνες και χρήσιμες συμβουλές και κερδίστε χρόνο. 

  • Σαλόνι
    - Χρησιμοποιήστε ένα αντιστατικό πανί για να ξεσκονίσετε την τηλεόραση. 
- Χρησιμοποιήστε φυσικό σαπούνι για να αποφύγετε τα αλκαλικά κατάλοιπα και να μειώσετε το χρόνο τριψίματος.
- Για να καθαρίσετε σημάδια από παπούτσια πάνω στο παρκέ, αλείψτε λίγη οδοντόκρεμα και τρίψτε.
- Προστατέψτε την καινούρια πλαστική κουρτίνα μπάνιου από τη μούχλα μουλιάζοντάς την
μέσα σε ζεστό αλατισμένο νερό.
  • Καφές  
Έπεσε σε λευκά ρούχα καφές;Περάστε το λεκέ με διάλυμα από ξίδι και οινόπνευμα. (δοκιμάστε το και σε άλλο χρώμα αλλά βεβαιωθείτε πρώτα αν ξεβάφει).
  • Σκουριά  
Το λευκό σας μπλουζάκι λερώθηκε με σκουριά;Τοποθετήστε στο λεκέ μια φέτα λεμόνι (αφού πρώτα την ξεφλουδίσετε), από πάνω βάλτε ένα λευκό πανάκι και στη συνέχεια σιδερώστε με τόσο καυτό σίδερο ώστε να μην καεί. Αν ο λεκές επιμένει, ακολουθήστε την ίδια διαδικασία.
  • Ασημικά  
Μαύρισαν τα ασημικά σας;Μπορείτε να α) τα βουτήξετε σε σπόρους πεπονιού β) τα τρίψετε μαλακά με ένα στεγνό σφουγγαράκι και λίγη ζάχαρη Μετά πλύνετε τα και σκουπίστε τα.
  • Γρασίδι 
Ρούχα με λεκέδες από γρασίδι;Περιχύστε τα με μπλε οινόπνευμα και στη συνέχεια πλύνετε τα. 

  • Κρεμάστρες
Τα λεπτά ρούχα γλιστρούν από τις κρεμάστρες;Μπορείτε να κολλήσετε στις κρεμάστρες σας μια λωρίδα από βελούδο, ένα κομμάτι αφρολέξ ή οτιδήποτε, κολλάει πάνω το ύφασμα χωρίς να το φθείρει & δε θα γλιστράει.
  • Δέρμα 
Για δέρματα σαν καινούρια (πχ. Τσάντα) Αλείψτε το με ένα πανάκι νοτισμένο με γάλα, αφήστε την μετά να στεγνώσει και γυαλίστε με ένα μάλλινο πανάκι.
  • Πλύσιμο 
Πώς δε θα ξεβάψει στο πλύσιμο ένα βαμβακερό ύφασμα;Πριν τη βάλετε για πλύσιμο, αφήστε τη να μουλιάσει για μία ώρα σε χλιαρό αλατόνερο. Μπορείτε να το πλύνετε και στο πλυντήριο.
  • Παπούτσια 
Πώς δεν γλιστρούν τα Παπούτσια; Τρίψτε τις σόλες τους με ένα κομμάτι γυαλόχαρτο.

Μικρά, καθημερινά και απλά πράγματα που είναι χρήσιμα για ότι χρειάζεστε για το σπίτι σας! 




Πηγή: http://www.athinacleaning.com/

1 σχόλιο:

Τα σχόλια σας καλοδεχούμενα όπως και οι απόψεις σας που μπορείτε να μας στείλετε στο xestock.gr@gmail.com!