Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Συμβουλές για να σας κρατήσει το laptop


 Όσοι είχατε κάποτε φορητό υπολογιστή, θα έχετε παρατηρήσει πως, με τα χρόνια, η μέγιστη διάρκεια της μπαταρίας ολοένα και μειώνεται – μέχρι το σημείο όπου πλέον το laptop δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί καθόλου αν δεν είναι στην πρίζα. 



Ενώ αυτό μπορεί να φαίνεται σαν κάτι το αναπόφευκτο, η αλήθεια είναι πως υπάρχει μια πολύ απλή και εύκολη μέθοδος να κρατήσετε τη μπαταρία του υπολογιστή σας σε φόρμα όσο το δυνατόν περισσότερο.
Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι, όταν το laptop βρίσκεται στην πρίζα και η μπαταρία είναι 100% φορτισμένη, να την αφαιρείτε από τον υπολογιστή.
Ένας από τους λόγους που η διάρκεια της μπαταρίας μικραίνει με το χρόνο είναι πως, ενώ όταν είναι στο 100% υποτίθεται πως πρέπει να σταματήσει να φορτίζεται, στην πράξη υπερφορτίζεται ελαφρώς, κάτι που τελικά καταστρέφει τα στοιχεία της.
Αυτός είναι και ο λόγος που ενώ ορισμένα laptop μπορεί οι ιδιοκτήτες τους να μην τα χρησιμοποιούν καθόλου εκτός πρίζας, και σε εκείνες τις περιπτώσεις η μπαταρία εξασθενεί και τελικά αχρηστεύεται.
Γι' αυτό, για μια μπαταρία που να είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, να τη χρησιμοποιείτε όταν δεν έχετε πρόσβαση σε πρίζα, στη συνέχεια να τη φορτίζετε και όταν φτάσει στο 100% να την αφαιρείτε από τον υπολογιστή, κρατώντας την τροφοδοσία του από την πρίζα.
Δυστυχώς, η μέθοδος αυτή δεν πρόκειται να βελτιώσει την κατάσταση μιας μπαταρίας που έχει ήδη εξασθενήσει – στην καλύτερη περίπτωση θα ανακόψει την εξασθένησή της. Σίγουρα όμως θα αποβεί σωτήρια για μία καινούρια μπαταρία. 
Αλλιώς αν χρειάζετε να πάρετε νέο λάπτοπ ή μπαταρία, πάντα μπορείτε να βρείτε στις καλύτερες τιμές ξεστοκαρίσματος:


Πηγή: http://www.daypress.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας καλοδεχούμενα όπως και οι απόψεις σας που μπορείτε να μας στείλετε στο xestock.gr@gmail.com!