Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2011

Τίποτα δεν θεωρείται "'άχρηστο"!


Πρωτότυπο, οικολογικό και άκρως χρήσιμο, το δίκτυo“Freecycle” ήρθε για να αλλάξει τον τρόπο ζωής μας και τη νοοτροπία μας. Θεωρείται σκουπίδι ένα αντικείμενο που απλά δεν μας χρειάζεται; Και αν για κάποιον αυτό το αντικείμενο φαντάζει ιδανικό και απαραίτητο;  Το “Freecycle” δίνει την απάντηση, παρέχοντάς σας τη δυνατότητα να γίνετε διαδικτυακά μέλη και να ανταλλάσσετε δωρεάν αντικείμενα, που για μερικούς θεωρούνται άχρηστα και για άλλους «θησαυροί».
Το “Freecycle” αποτελεί ένα μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ξεκίνησε από την περιοχή Τούσον της Αριζόνα των ΗΠΑ, τη 1η Μαΐου του 2003. Πρόκειται για ένα δίκτυο εναλλακτικής ανακύκλωσης χωρίς κόστος, που παγκοσμίως στοχεύει στο να κρατηθούν τα χρήσιμα είδη μακριά από τις χωματερές, μειώνοντας τον καταναλωτισμό και βοηθώντας ανθρώπους που το έχουν ανάγκη.
Με οικολογικό αλλά και ανθρωπιστικό ενδιαφέρον, δίνει την ευκαιρία στον καθένα να προσφέρει ή να λάβει αντικείμενα, έχοντας ως στήριγμα το διαδίκτυο και τις τοπικές κοινωνίες. Με ένα username και password, το κάθε μέλος λαμβάνει e-mail, όταν κάποιος προσφέρει ή ζητάει κάτι.
Έπιπλα, υπολογιστές, μουσικά όργανα, κινητά και ηλεκτρικές συσκευέςείναι ορισμένα από αυτά που μπορείτε να εντοπίσετε μέσα στο δίκτυο “Freecycle”, μαζί με οποιοδήποτε άλλο αγαθό που δεν αλλοιώνεται με το χρόνο και είναι νόμιμο, εκτός αλκοόλ και καπνού. Ενάντια στην καταναλωτική εξάρτηση, απευθύνεται σε ανθρώπους όλων των ηλικιών, οι οποίοι επικοινωνούν με τους κατόχους των αγγελιών και δηλώνουν προθυμία για την προσφορά τους.
Το ίδιο μπορείτε να κάνετε στο www.xestock.gr! Aπλά πηγαίνετε στο http://www.xestock.gr/web/main/index.php?la=2&xestock=0uhte1uj2tpt515ab5p1hfc61gf57cgf&cid=1846 και αναρτάτε τι προσφέρετε ή ζητάτε να βρείτε κάτι και μάλιστα η εγγραφή είναι δωρεάν!
Καλή ανταλλαγή!Πηγή:
Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε τα site: www.freecycle.org και http://freecycle.wikispaces.com/freecycle.gr ή στείλτε e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση: AthensGreeceFreecycle@yahoogroups.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας καλοδεχούμενα όπως και οι απόψεις σας που μπορείτε να μας στείλετε στο xestock.gr@gmail.com!