Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2011

Πώς να προστατευτείτε από το κρυολόγημα

Τρόποι για να ανακουφιστείτε.
Ο καιρός έχει αλλάξει και κυκλοφορούν διάφορες ιώσεις που προσβάλλουν μικρούς και μεγάλους. Μπορείτε να προστατευτείτε αποτελεσματικά από το κρυολόγημα ή θα πρέπει να το αφήσετε να «κάνει τον κύκλο του»;

Αν κολλήσετε έναν ιό κρυολογήματος, που συνήθως προκαλεί φτέρνισμα, καταρροή, φαγούρα, γαργαλητό στο λαιμό και ξηρό βήχα τότε είναι σημαντικό να:

-αναπαυτείτε όσο το δυνατό περισσότερο,
-καταναλώσετε αρκετή ποσότητα τροφής,
-να πίνετε μη αλκοολούχα υγρά
-να χρησιμοποιείτε μη συνταγογραφούμενα φάρμακα, όπως ιβουπροφαίνη μαζί με ένα αποσυμφορητικό ή αντιβηχικά, για την ανακούφιση των συμπτωμάτων.

Αν κάποιος έχει γρίπη είναι εξουθενωμένος και δεν μπορεί να κάνει τίποτα άλλο από το να μένει ξαπλωμένος στον καναπέ ή στο κρεβάτι. Και σε αυτή την περίπτωση είναι σημαντική η ξεκούραση και η κατανάλωση άφθονων υγρών. Τα αποσυμφορητικά είναι καλά για το μπούκωμα που νιώθουν μερικά άτομα, ενώ ωφελεί και η εισπνοή ατμών.

Το κρυολόγημα και η γρίπη και οι περισσότεροι τύποι βήχα προκαλούνται από ιούς, άρα, τα αντιβιοτικά δε θα έχουν κανένα όφελος. Στην ουσία δεν υπάρχει θεραπεία για το κρυολόγημα. Ωστόσο, τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα ανακουφίζουν και περιορίζουν τα συμπτώματα.
Ξεκουραστείτε επομένως όσο νιώθετε ότι χρειάζετε και μπορείτε να πάρετε τα ενισχυτικά της άμυνας του οργανισμού σας που χρειάζεστε από την άνεση του σπιτιού σας: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας καλοδεχούμενα όπως και οι απόψεις σας που μπορείτε να μας στείλετε στο xestock.gr@gmail.com!