Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Φροντίστε τη στοματική υγιεινή του παιδιού σας

Όσες είναι μητέρες θα γνωρίζουν πόσο σημαντικό είναι να διατηρείται σε καλή κατάσταση και η νεογιλή και η μόνιμη οδοντοστοιχία των παιδιών τους.
Πρέπει να φροντίζετε την στοματική υγιεινή του παιδιού σας από μικρή ηλικία για να μην προκύψουν προβλήματα αργότερα.
Μόλις εμφανιστούν τα πρώτα δόντια θα πρέπει να καθαρίζονται μία φορά την ημέρα σε όλες τις όψεις τους με μια γάζα ή με βαμβάκι βρεγμένο με νερό ώστε να απομακρύνονται τυχόν υπολείμματα.
Το βούρτσισμα ξεκινάει σε ηλικία 12 έως 18 μηνών και γίνεται το πρωί μετά το πρωινό γεύμα και το βράδυ πριν κοιμηθεί το παιδί.
Να χρησιμοποιείτε οδοντόβουρτσα με μικρή κεφαλή μαλακές τρίχες κοντό βραχίονα με ή χωρίς οδοντόκρεμα.
Αν χρησιμοποιείτε οδοντόκρεμα αρκεί ελάχιστη ποσότητα χωρίς φθόριο
Μπορεί το παιδί να δοκιμάσει μόνο του και στη συνέχεια να το βοηθάει ο γονιός σκύβοντας από πίσω του και κινώντας την οδοντόβουρτσα προς όλες τις όψεις των δοντιών.
Σε ηλικία περίπου 6 ετών το παιδί μπορεί να βουρτσίζει τα δόντια του τελείως μόνο του κινώντας την οδοντόβουρτσα ημικυκλικά και μέσα-έξω.
Μια μικρή ποσότητα οδοντόκρεμας σε μέγεθος μπιζελιού είναι αρκετή. Προσοχή να μην καταπιεί το παιδί την οδοντόκρεμα και να ξεπλένει καλά το στόμα ώστε να αποφεύγεται η υπερβολική πρόσληψη φθορίου.

Κατά την εφηβεία τα παιδιά τείνουν να παραμελούν την υγιεινή τους ιδίως την υγιεινή των δοντιών γι’ αυτό πρέπει ο γονιός να τους υπενθυμίζει τι πρέπει να κάνουν.
Επιπλέον η αδαμαντίνη των δοντιών που φύονται κατά την ηλικία των 12 χρόνων είναι και παραμένει εύθραυστη για πολλούς μήνες.

Στην ιδανική περίπτωση το βούρτσισμα πρέπει να γίνεται μετά τα γεύματα τρεις φορές την ημέρα και να διαρκεί αρκετά ώστε να καθαριστούν όλες οι όψεις των δοντιών. Και να μην παραμελείται ποτέ το βραδινό βούρτσισμα.
Έχετε ότι χρειάζεστε για την υγιεινή του παιδιού σας; http://www.xestock.gr/web/main/index.php?la=2&xestock=4ke1p56sph6p7gjkrvk8b1kuopi4jmdd&cid=15



Πηγή: Ladynews


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας καλοδεχούμενα όπως και οι απόψεις σας που μπορείτε να μας στείλετε στο xestock.gr@gmail.com!