Τρίτη, 28 Ιουνίου 2011

Το φόρεμα της Μονρόε αγοράστηκε 4,6 εκατ. δολ, αλλά εσείς δεν χρειάζεται να ξοδευτείτε τόσο ;) 
Η πιο διάσημη σκηνή της Marilyn Monroe στον κινηματογράφο: η λαμπερή σταρ βαδίζει...στο πεζοδρόμιο, στέκεται πάνω από τη σχάρα του μετρό και ένα ρεύμα αέρα ανασηκώνει παιχνιδιάρικα το λευκό πλισέ φόρεμά της!
Το λευκό αυτό φόρεμα, που έδωσε τροφή στη φαντασία χιλιάδων ανδρών, πουλήθηκε έναντι 4,6 εκατομμυρίων δολαρίων σε δημοπρασία κοστουμιών του Hollywood... Η τιμή που υπολογιζόταν αρχικά ότι θα πουληθεί το φόρεμα το οποίο σχεδίασε ο William Travilla για την ταινία του Billy Wilder, «Επτά Χρόνια Φαγούρα» το 1955, έφτανε το πολύ τα δύο εκατομμύρια δολάρια. . Όμως, άγνωστος συλλέκτης έδωσε το ποσό των 4,6 εκ. δολαρίων για να το αποκτήσει. Πλέον οι φανατικοί οπαδοί της Marilyn είναι απαρηγόρητοι, καθώς τώρα που το φόρεμα ανήκει σε ιδιωτική συλλογή θεωρούν ότι κανείς δεν θα το ξαναδεί. 
Η δημοπρασία οργανώθηκε από την 79χρονη Debby Reynolds, η οποία συγκέντρωνε για πολλά χρόνια κοστούμια από ταινίες του Hollywood. Σύμφωνα όμως με πληροφορίες, η παλαίμαχη ηθοποιός αναγκάστηκε να τα δημοπρατήσει για να πληρώσει τα χρέη της. Στη δημοπρασία άλλαξε χέρια (μεταξύ άλλων) ένα ακόμα φόρεμα της Marilyn Monroe από την ταινία «Οι Άντρες Προτιμούν τις Ξανθές» για 1,2 εκ. δολάρια, αλλά και αυτό που φορούσε η Audrey Hepburn στο «Ωραία μου Κυρία», στη σκηνή των ιπποδρομιών στο Άσκοτ, έναντι 3,7 εκ.
Στο www.xestock.gr μπορείτε να βρείτε όλα τα είδη τουαλετών, vintage ή μη, στις καλύτερες τιμές και χωρίς πλειστηριασμούς. Που ξέρετε, μπορείτε να βρείτε και κάποιο κομμάτι που να θυμίζει Μarilyn…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας καλοδεχούμενα όπως και οι απόψεις σας που μπορείτε να μας στείλετε στο xestock.gr@gmail.com!