Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2011

Η γιορτή του πατέρα στις 19 ΙουνίουΜπορεί να έχουμε ακούσει αρκετές φορές από ανδρικά χείλη το παράπονο: «Γιορτή της Μητέρας έχουμε! Γιορτή του Πατέρα γιατί δεν έχουμε;» Κι όμως έχουμε! Η τρίτη Κυριακή του Ιούνη είναι αφιερωμένη στους πατεράδες όλου του κόσμου! Μερικοί ίσως σπεύσουν να πουν πως είναι....άλλη μια γιορτή του σύγχρονου μάρκετινγκ με σκοπό να αποφέρει κέρδη σε καταστήματα δώρων, ευχετήριων καρτών κλπ. Και ίσως να είχαν δίκιο αν ο ρόλος του πατέρα δεν είχε αλλάξει εντελώς τα τελευταία χρόνια, τουλάχιστον μιλώντας για τη χώρα μας. Παλιότερα η βασική υποχρέωση των πατεράδων είναι να εργάζονται και να φέρουν τον απαραίτητο «βίο» στο σπίτι και στην οικογένεια. Στις μέρες μας όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά…οι πατεράδες μας πια λαμβάνουν μέρος τόσο στις εργασίες του σπιτιού όσο και στην ανατροφή των παιδιών!
Έτσι τους αξίζει να τους αφιερώνουμε μια μέρα του χρόνου όπως κάνουμε για τις μητέρες. Και αξίζει να τους βρούμε κάτι καλό, που μπορούν ακόμη και να το χρειάζονται, χωρίς όμως να χρειάζεται να ξοδευτούμε πολύ για να το αποκτήσουμε.
Μπορείτε να βρείτε πράγματα για τους άνδρες της οικογένειας από την άνεση του σπιτιού: www.xestock.gr
http://www.xestock.gr/web/main/index.php?la=2&xestock=1chbljt7i4qnoaiac5f2460nsrpedc6e&cid=161

Η Γιορτή του Πατέρα ήταν ιδέα της Sonora Smart Dodd από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, που, το 1910, εμπνευσμένη από τη γιορτή της μητέρας, θέλησε να τιμήσει τον πατέρα της. Η Παγκόσμια Ημέρα του Πατέρα πρωτογιορτάστηκε στις 19 Ιουνίου 1910 (κατά σύμπτωση ίδια ημερομηνία με αυτήν την χρονιά) και έκτοτε γιορτάζεται κάθε τρίτη Κυριακή του Ιουνίου. Μάλιστα, το 1966 ο Αμερικανός πρόεδρος Λίντον Τζόνσον υπέγραψε διάταγμα, σύμφωνα με το οποίο καθιερώθηκε η τρίτη Κυριακή του Ιουνίου ως Ημέρα του Πατέρα σε όλο τον κόσμο. Εξαίρεση αποτελεί η Αυστραλία όπου η μέρα του Πατέρα γιορτάζεται τον Σεπτέμβριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας καλοδεχούμενα όπως και οι απόψεις σας που μπορείτε να μας στείλετε στο xestock.gr@gmail.com!