Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Πώς να ελέγξετε αν μια ιστοσελίδα είναι ασφαλής


Έχετε πέσει θύμα phishing; Είτε χρησιμοποιείτε Mac, Windows ή Linux, iOS ή Android, υπάρχει μια πραγματικά ισχυρή πιθανότητα κάποιος να σας έστειλε ένα e-mail ή μήνυμα κειμένου σε μια προσπάθεια να πάρει τα προσωπικά σας στοιχεία.
Η καλύτερη σύσταση είναι να «σερφάρετε» έξυπνα. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει πάντα να ελέγχετε το URL του site της τράπεζας σας, της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης προτού συνδεθείτε! Τα περισσότερα προγράμματα πλοήγησης, συμπεριλαμβανομένων των Firefox , Chrome και Internet Explorer, περιλαμβάνουν πλέον ένα πλαίσιο στη αριστερή πλευρά του προγράμματος πλοήγησης το οποίο αλλάζει χρώμα για να δείξει ότι μια ιστοσελίδα είναι «νόμιμη».

Είναι πάντα μια καλή ιδέα να πληκτρολογήσετε τη διεύθυνση URL με το χέρι, και ποτέ να μην ακολουθείτε τις συνδέσεις από ένα e-mail. Επίσης, ο έλεγχος για ασφαλείς συνδέσεις HTTPS αντί του λιγότερο ασφαλούς HTTP είναι μια καλή ιδέα.

Αλλά τι γίνεται όταν θέλετε να συνδεθείτε με κάποιο φαινομενικά ξεκαρδιστικό βίντεο που μόλις δημοσίευσε ο καλύτερος φίλος σας στο Twitter;
Υπάρχουν αρκετές υπηρεσίες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ελέγξετε μια σύνδεση. Το Google Safe Browsing είναι ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε.
Πληκτρολογήστε http://google.com/safebrowsing/diagnostic?site URL = ακολουθούμενο από το χώρο που θέλετε να ελέγξετε, όπως google.com ή μια διεύθυνση IP.
Θα σας ενημερώσει αν έχει φιλοξενήσει κακόβουλο λογισμικό τις τελευταίες 90 ημέρες.

Μια άλλη παρόμοια υπηρεσία είναι το hpHosts .
Πληκτρολογήστε μια διαδικτυακή τοποθεσία στο πλαίσιο αναζήτησης και η βάση δεδομένων θα σας πει εάν ο ιστοχώρος έχει χρησιμοποιηθεί για τη διανομή malware ή γενικότερα επιθέσεων phishing.


Πάρτε το λάπτοπ που χρειάζεστε και σερφάρετε άφοβα: http://www.xestock.gr/web/main/index.php?la=2&xestock=3e4nquk04su5h2je7tfsmgt0eimim52a&cid=255

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας καλοδεχούμενα όπως και οι απόψεις σας που μπορείτε να μας στείλετε στο xestock.gr@gmail.com!