Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 2011

Συμβουλές για τη διατήρηση των κοσμημάτων


Κόσμημα ονομάζεται κάθε στολίδι για οποιοδήποτε λόγο και αν χρησιμοποιείται. Αν και φοριέται τόσο από άντρες και γυναίκες, στις μέρες μας είναι οι γυναίκες που τείνουν περισσότερο να αναδεικνύουν περισσότερο τα κοσμήματα, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν είναι πολύτιμο αξεσουάρ για τους άντρες. Είτε ασημένια, είτε χρυσά, είτε με πολύτιμους-ημιπολύτιμους λίθους, είτε χειροποίητα και φο-μπιζού, το κόσμημα είναι ένα ιδιαίτερο αξεσουάρ που δίνει μια ξεχωριστή λάμψη σε όλο το σύνολο της εμφάνισης.
Μερικές χρήσιμες συμβουλές για την καλή διατήρηση των κοσμημάτων ώστε να μη χάνουν τη λάμψη τους με την πάροδο του χρόνου:
  1. Φυλάξτε τα κοσμήματά σας στο κουτάκι τους ή σε μια θήκη υφασμάτινη και αποφεύγετε να τα αφήνετε εκτεθειμένα σε διάφορες γωνίες του σπιτιού.
  2. Μην ψεκάζετε κολόνια στα κοσμήματά σας. Φορέστε πρώτα το άρωμά σας και μετά το κόσμημα.
  3. Μην κοιμάστε με τα κοσμήματα σας, ιδιαίτερα όταν αυτά έχουν μεγάλο μέγεθος.
  4. Αν κάποια μεταλλικά στοιχεία από τα κοσμήματά σας μαυρίσουν (από ιδρώτα, κολόνια, ή από συνεχή έκθεση) καθαρίστε τα με ένα πανάκι ή μια μπατονέτα και λίγο υγρό πιάτων. Αν πρόκειται για μεγάλα μεταλλικά στοιχεία, μπορούν να ανακτήσουν εντυπωσιακά την αρχική τους μορφή αν τα τρίψετε λίγο με οδοντόπαστα, αποφεύγοντας την επαφή με τα κορδόνια ή άλλα ευπαθή τμήματα του κοσμήματος.
Ποια κοσμήματα αναδεικνύουν καλύτερα τη λάμψη σας; http://www.xestock.gr/web/main/index.php?la=2&xestock=e2uuehqs9jtig3s8ku64d8sc89g2314o&cid=11

Πηγή για τις συμβουλές: http://www.milagros.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας καλοδεχούμενα όπως και οι απόψεις σας που μπορείτε να μας στείλετε στο xestock.gr@gmail.com!