Δευτέρα, 5 Σεπτεμβρίου 2011

Φθινοπωρινός αέρας στο σπίτι

Μπαίνουμε όντως σιγά σιγά στο φθινόπωρο. Και το φθινόπωρο σηματοδοτεί το τέλος του καλοκαιριού, την αρχή του χειμώνα και δημιουργεί μια μελαγχολική διάθεση. Φέρτε το άρωμα και τη ζεστασιά της εποχής με την φθινοπωρινή ομορφιά της φύσης στο σπίτι σας και δεν χρειάζεται να μελαγχολείτε.
Το φθινοπωρινό περιβάλλον ας γίνει η πηγή της έμπνευσης σας και οι επιλογές σας ας είναι φυσικές, οικονομικές λύσεις φτιαγμένες από σας!
Χρωματικά κινηθείτε στα κλασσικά γήινα χρώματα της εποχής: καφέ και χαλκό, βαθύ πορτοκαλί, ζωηρό κόκκινο, βαθύ πράσινο, αλλά και κίτρινο του βουτύρου.
Αλλάξτε καλύμματα, ριντό και κουρτίνες για να δώσετε ζεστασιά με υφάσματα βαρύτερα, σε φθινοπωρινούς τόνους , όπως φανέλα, faux δέρμα, σενίλ και μυστηριώδες βελούδο. Διαλέξτε μαξιλάρια και κουβερτούλες με τα σχέδια της εποχής, λουλούδια, φύλλα. 
Ενοποιείστε το χώρο σας υιοθετώντας το look σε ολόκληρο το σπίτι, σε σεντόνια, καλύμματα κρεβατιού, πετσέτες, τραπεζομάντιλα, χαλιά.
Αλλάξτε θέση στα έπιπλα του καθιστικού σας και ειδικά αν έχετε τζάκι κάντε το κεντρικό σημείο του σπιτιού.
http://www.xestock.gr/web/main/index.php?la=2&xestock=oooch2ctekt5o3j5sj6phj6g179cm1ck&cid=182
Σκορπίστε διακριτικά φθινοπωρινά διακοσμητικά.
Τα φθινοπωρινά φρούτα μπορούν από μόνα τους να αποτελέσουν διακοσμητικό αντικείμενο: κολοκύθες, ρόδια, μήλα, πορτοκάλια, κυδώνια σύντομα και καρύδια και κάστανα. Δημιουργήστε μια αρμονική σύνθεση σε πιατέλες ή μπολ για την κουζίνα ή την τραπεζαρία σας.
Τα χρυσοκόκκινα ξερά φύλλα των δένδρων στο καθιστικό σας σκόρπια σε κάποια πιατέλα, ή ακόμη κολλημένα σε τελάρο για τον τοίχο δίνουν θαλπωρή στην ατμόσφαιρα και εσωτερική δύναμη.
Συνδυάστε τα με ξύλα κανέλας για να δώσετε άρωμα στο χώρο.
Διαλέξτε ένα βάζο κατάλληλο για γυμνά κλαδιά δένδρων και διακοσμήστε τα με μικρά φωτάκια για μια ‘’άλλη’’ ατμόσφαιρα. 
Για πιο φυσικό φωτισμό πάρτε λίγη άμμο του καλοκαιριού, βάλτε την σαν βάση σε γυάλινα δοχεία ή κανάτες και ακουμπήστε επάνω ένα κερί.
Επιλέξτε κατάλληλες γωνιές για να βάλετε τα φθινοπωρινά αυτά κηροπήγια.
Με τις απλές αυτές αλλαγές θα δώσετε έναν αέρα ανανέωσης στο χώρο, ο οποίος μπορεί πολύ εύκολα να αλλάξει ξανά υποδεχόμενος την επόμενη εποχή! Καλό φθινόπωρο!!!

Πηγή: http://www.thedecobook.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας καλοδεχούμενα όπως και οι απόψεις σας που μπορείτε να μας στείλετε στο xestock.gr@gmail.com!